Najdi forum

Hernia disca – NUJNO

Zanima me če lahko pri vas ozdravite HERNIO DISCA. Kako poteka zdravljenje in koliko časa traja? Koliko obiskov je približno potrebno, ali je potrebno vsak dan? Verjamem da je zdravljenje dolgotrajno, vendar me zanima koliko časa traja, da postanejo bolečine vsaj znosne
in ni potrebno jemati močnih tablet proti bolečinam.
Lepo prosim nujno za odgovor saj ne vem kaj storiti – kakšen način zdravljenja izbrati; operacija, manualna medicina, kiropraktika.
Hvala in lep pozdrav.

Draga Maša,

Obstoja veliko vrst hernije diska, v vsaki vrsti so določene stopnje, tako, da je težko posplošeno govoriti o zdravljenju.
Pomembno je, kje je hernija, kakšna je njena stopnja, koliko je izbočena ploščica, koliko je še vlage v ploščici, na katero smer pritiska itd.
Lahko govorim samo na osnovi izkušenj, ki jih imamo v naših ordinacijah v desetih letih delovanja.
Najbolj pogosta je hernija v ledvenem delu hrbtenice.
Imeli smo paciente, knismo mogli pomagati, mnogim smo pa tudi pomagali, celo takim, ki so imeli že napotnico za operacijo, pa ta potem ni bila potrebna.
V lanskem letu smo v vseh treh ordinacijah imeli 256 pacientov z diagnozo hernije, od tega jih je imelo 48 že napotnico za operacijo.
17 pacientov sploh nismo vzeli na terapijo, saj so bile bolečine prehude, 23 pacientom z napotnico smo pomagali, da so z manjšimi bolečinami pričakali operacijo (čakalna doba je kar dolga), 8 pacientom na operacijo ni bilo potrebno.
Od ostalih pacientov, ki niso imeli napotnice za operacijo (208) sedmim nismo mogli pomagati, 143 smo jih ozdravili, zdravljenje še poteka.
Mislim, da so rezultati zelo dobri, predvsem mislim, da pri vas v Sloveniji te stvari kar preveč radi operirajo, dostikrat ne bi bilo potrebno.
Zdravljenje hernije je eno najzahtevnejših, potrebno je od 6 do 14 obiskov, v povprečju lansko leto 8,2 obiska (pri tistih, ki smo jih pozdravili).
Na osnovi teh rezultatov vsekakor med navedenimi svetujem manualno medicino, operacija je vedno lahko le zadnja varianta.
Več o herniji diska si lahko preberete na naših spletnih straneh >http://med.over.net/mo-gy/manualna_medicina/clanki2003/slovenski/hernije_v_kriznem_predelu_hrbtenice.php

Hvala za odgovor

Pisala sem vam predvsem zato, ker sem želela še vaše mnenje glede zdravljenja hernie z manualno terapijo pri vas.
Naj povem, da sem že obiskala vašo ordinacijo v Ljubljani. Opravila sem pregled s terapijo + 8 terapij. Vse to približno v roku 18 dni. Že pri prvem obisku sem bila zelo zadovoljna, zato sem se pač tudi odločila za nadaljnje zdravljenje. Moram povedat tudi, da se mi zdi dr. Balakirev zelo zelo v redu, strokoven in res ima željo pomagati. Veliko mi je svetoval kaj naj sama počnem od telovadbe do akopresure ipd. Še preden je pregledal moje izvide in slike od ortopeda je ugotovil, da imam hernio.
Vendar kljub vsemu je moje stanje le malo boljše kot je bilo pred to terapijo. Res redno izvajam vaje, ki mi jih je priporočil, nosim pas, ki mi ga je priporočil, skratka ubogam njegove nasvete. Sedaj sem naročena za september saj gre dr. v avgustu na dopust.
Glede na vse povedano me zanima kako to, da je le malo izboljšanja, ali pa lahko pričakujem, da se mi bo v naslednjih tednih po terapiji ob izvajanju vaj stanje še izboljševalo.
Naj povem, da sem kljub temu bila zadovoljna s storitvami in ga imam še namen obiskati, prav tako vas priporočiti prijateljem, ki imajo težave.

Hvala in lep pozdrav.

Draga Maša,

Zdravljenje hernije diska je zelo počasno. Verjetno ste prebrali na naših spletnih straneh bistvo zdravljenja – zdravnik ustvari pogoje, da se pulpozno jedro in medvretenčna ploščica vrneta v prvotno lego – to pa je relativno dolgotrajen proces.
Bolečine začnejo popuščati nekje po treh tednih po končani terapiji in mislim, da bodo ob Vašem prihodu na kontrolni pregled v septembru bistveno manjše.
Vaje izvajajte previdno, pri izvajanju ne smete čutiti nobenih dodatnih bolečin.

Lep pozdrav,

Pozdravljen,
Zahvaljujem se vam za odgovor. Prosila bi vas še za nekaj nasvetov. Prihodnji teden imam namen preživeti nekaj dni v Dolenjskih toplicah. V aranžmaju ponujajo tudi solarij, savno, bazen s temp. vode 36*C, telovadbo v bazenu, sprehode. Zanima me če mi lahko kaj od naštetega škoduje, saj prepovedujete vse toplotne procedure? Poleg tega tam deluje tudi manualni terapevt dr.Alexandre Sitnikov. Glede na to, da bom imela veliko,časa sem nameravala opraviti eno urno terapijo pri njemu. Sedaj me pa zanima ali je bolje da ne, glede na to, da se zdravim pri dr. Balakirevu (sicer sem naročena šele septembra)?
Najlepša hvala.

Draga Maša,

Kopanje in telovadba v bazenu vam bo gotovo koristila, vendar ne pretiravajte.
Pri herniji disca velike temperaturne spremembe niso koristne, zato verjetno savna ne bi bila koristna. Sicer se pa čim več razgibavajte, sprehajajte, v primeru nastopa kakršnekoli bolečine z dejavnostjo prenehajte.
Dr. Sitnikova ne poznam, glede na to, da se zdravite že pri enem zdravniku morda obisk ne bi bil smiseln, lahko pa ga obiščete, da dobiste še eno mnenje, morate se pač sami odločiti.

Lepo preživite dopust v toplicah in vrnite se čimbolj zdravi.

Pozdravljen,

Zdaj pa sem res že prav tečna. Še eno vprašanje. Saj bi poklicala dr. Biakieva po telefonu vendar ga po telefonu zelo slabo razumem zaradi slabše izgovorjave slovenščine. Glede na to, da nekako zelo zaupam v vašo strokovnost z manualno medicino mi vaši nasveti pomagajo.
Gre mi že na boljše, vendar je npr. en dan prav malo bolečin, naslednji dan pa spet zelo zelo boli. Kaj to pomeni? Kako lahko en dan ali dva noga malo boli, potem pa spet močno boli. S tem, da se vsak dan enako gibljem, telovadim, spim,… Ali to pomeni, da se stanje izboljšuje ali ne, glede na to, da me je prej stalno vsak dan bolelo zelo močno. Naj povem, da sem bila danes na pregledu pri ortopedu, ker sem bila naročena in poleg tega, da leže zravnano nogo zelo malo dvignem tudi ni v spodnjem delu noge prav nobenih refleksov.

Hvala za vaš trud in lep pozdrav.

Draga Maša,

Tudi na naših spletnih straneh je veliko napisanega o tem, da je zdravljeje hernije disca zahteva dosti časa in potrpljenja, vsaka spremmeba na bolje pa kaže, da gre zdravljenje v pravo smer. To ocenjujem tudi v vašem primeru, potrebno je le malo potrpežljivosti in discipline. Pri vajah za razgibavanje ne izvajajte takih, ki povzroča bolečino, v primeru bolečine jih prekinite. To, da je en dan več bolečin, drugi dan manj je povsem normalno. Paziti morate le, da takrat, ko je bolečin manj, ne pretiravate z gibanjem, obremenitvami in telovadbo, saj to še ne pomeni, da ste zdravi. Ko bodo bolečine popustile za več dni, npr. en teden, lahko rahlo intenzivirate vaše obremenitve.

Lep pozdrav,

Hvala!

Pozdravljen, včeraj sem se vrnila z dopusta na morju, predčasno, ker me je spet zagrabila bolečina. Na morju nisem pretiravala, razen morda malo več se igrala z otroci. Danes zjutraj je bilo tako hudo, da nisem mogla hoditi. Šele po treh tabletah (Tramal 50mg) proti bolečinam sem lahko samostojno hodila. Bolečina pa ni čisto ponehala. Kaj naj naredim? Dr. Biakiev začne delati šele septembra, Maribor ali Nova Gorica pa mi je predaleč za vožnjo. Kaj mi svetujete?
Prosim za hiter odgovor.

Res ne vem, kaj naj Vam svetujem. Če res ne morete počakati in so bolečine prehude, probajte obiskati kakšnega drugega zdravnika v Ljubljani. Vsekakor vam svetujem zdravnika – manualnega terapevta in ne kiropraktika.

Lep pozdrav,

Maša

Kaj lahko zaupaš koliko let šteješ, namreč jaz imam enake probleme in sem star 33. let.

Lep pozdrav

New Report

Close