hernia disca
Pozdravljeni.Stara sem 38l,pred 8m sem imela operacijo hrbtenice-evakuacija diskus hernije na nivoju L4-L5.Izvid magnetne resonance pred operacijo se je glasil:degenerativne spremembe.Diskus herniji L3-L4(levo intraforaminalno) in L4-L5(desno paracentralno).Po operaciji je sledila rehabilitacija v toplicah in do danes vsakodnevne naučene vaje za hrbtenico.Z delom sem pričela 5m po operaciji,z 4urnim delovnim časom,sedaj s polnim.Hrbtenice je po jutranjih vajah polno gibljiva,ob živce pa me spravlja,da me v ledvenem delu spet občasno zelo boli,še bolj pa me skrbi,ker me je spet začela boleti desna noga,kot pred operacijo.Odločila sem se za bownovo terapijo,terapevt mi je priporočil 3 obiske,po tem mi je bilo nekaj časa res veliko bolje(kakšen mesec)Ker terapija v končni fazi ni tako poceni,da bi si jo lahko privoščila vsake dva meseca me zanima,kašno fizioterapijo ali masažo mi priporočate…obisk pri ortopedu odpade,ker me je na smrt strah kake ponovne operacije..dokler bom lahko hodila ni šans..Sicer se aktivna,veliko hodim,telesno težo imam primerno..Za odgovor se najlepše zahvaljujem.
Pozdravljena!
Svetujem vam pregled pri fizioterapevtu, ki je Cyriax terapevt. Le ta bo lahko ugotovil ali vaše težave izvirajo zaradi izbočenega diska ali so za vaše težave krive samo mišice, ki ravno tako lahko povzročajo bolečine v nogi. Če je vzrok disk, pomagajo manipulacijske tehnike, če je vzrok v mišicah pomaga trigger point terapija, ki jo ročno izvajamo nekateri fizioterapevti.