hernia disc.
Stara sem 48 let, brez težav s hrbtenico do decembra lani, revmatoidni artritis od leta 1995. Decembra lani so se začele bolečine v ledvenem delu hrbtenice in po 14 dneh zaradi napačnega giba išias v levo nogo, omrtvel notranji del goleni in močne bolečine v trtičnem delu. Sledil je rentgen, MRS, kjer je bila ugotovljena velika hernia sisc L4/5 levo in operacija marca 2009 (evakuacija hernie in revizija obeh korenin 4 in 5 levo ).
Po treh mesecih po operaciji so bolečine znosne, so pa se razširile tudi v prsni in vratni del hrbtenice, pojavljajo se glavoboli in vse to me omejuje pri gibanju oz. razgibavanju.
Žal do pred kratkim nisem vedela za vašo metodo zdravljenja, zato me zanima, če je v sedanjem mojem stanju možna pomoč z manualno medicino in kako dolgo je potrebno čakati. Prosim za odgovor in vas lepo pozdravljam.
Manualno terapijone prakticiramo na pacientih vsaj leto dni po operaciji, kar pomeni, da je na ledvenem delu ne moremo izvajati. Lahko pa metodo verjetno izvajamo na vratnem in prsnem delu, verjetnogre za obrabo hrustanca v tem predelu. Čakalne dobe so v različnih ordinacijah različne, pokličite vam najbližjo in se dogovorite za termin.
Ordinacije:
http://www.mo-gy.si/man-medicina/ordinacije/
Lep pozdrav,