Hepatogram?
Pozdravljeni!
Zadevo bom, kot upam, rešil že danes popoldne, pa morda vseeno dobim kakšen nasvet.
Kratek opis zgodbe – po približno dveh tednih neuspešnega zdravljenja sem pristal pri pulmologu, ki mi je postavil diagnozo intersticijske pljučnice in reaktivacijo astme.
Krvne preiskave so pokazale patološke transaminaze. Kaj točno to pomeni, ne vem, pulmolog pa mi je rekel, da imam nizek Kalij in naj jem banane in se cez en teden obvezno javim na ponovni odvzem krvi.
Tega sem opravil včeraj, danes pa sem klical svojo zdravnico, ki mi je povedala, da so izvidi v redu, ko pa sem jo vprašal, kako je z mojim kalijem, mi je odvrnila, da tega testa niso opravili, ker ni bil nikjer naročen.
Na izvidu pulmologa pri postavki Mnenje piše: Svetujem kontrolo hepatograma in KKS ter CRP pri lečeči zdravnici čez 1 teden.
Moje vprašanje je, naj se strinjam z mnenjem moje zdravnice, ali naj se vrnem v zdravstveni dom in zaprosim za hepatogram?
Najlepša hvala že vnaprej!
Spoštovani!
Pregled kalija ni bil predlagan, pa tudi mudi se prav nič. Ker nimate ledvične bolezni tudi ni pričakovati velikih odstopanj, zlasti ne takih, ki bi vam delale težave. Trenutno je vseeno, ali preverjate kalij, ali pa ne.
Lep pozdrav in srečno 2006!
Janko Kersnik