Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Hepatitis c

Hepatitis c

Spoštovani, na prstih rok sem imela dve sveži rani, ki sta nastali, ko sem v lateks rokavicah šilila barvice. Na enem prstu je koža povsem odstopila in sem jo prekrila z obližem, na drugem je nastal mehur, ki je odstopil šele čez čas in je nisem zaščitila z obližem. Tisti čas sem skrbela za rože v sosedovem stanovanju. Pri njih sem si umila roke in se obrisala v brisačo, za katero sem šele naslednji dan opazila, da je kar konkretno umazana od krvi. Šlo je za teden dni staro zasušeno kri. Skrbi me okužba s hepatitisom c, saj mehur ni bil zaščiten z obližem in tudi obliž ni bil vodoodporen. Tudi virusi, ki bi se prenesli na obliž, bi doma, ko sem si ponovno umivala roke, lahko z vodo stekli na blazinico obliža, saj je bilae-ta premočena, ko sem čez nekaj ur odstranila obliž. Na rokah krvi nisem opazila, res pa, da nisem bila pozorna na to. Zanima me, če je mogoč prenos virusa na rano v zadostni količino za okužbo? Lp

Spoštovani, tele zgodbe pa ne razumem popolnoma. Če je poanta 1 teden stara kri na brisači, se prav gotovo niste mogli okužiti.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Se opravičujem, da pišem tako nerodno. Zasušena kri soseda je prišla v kontakt z svežima rana na mojih rokah.

Spoštovani, če gre za 1 teden staro, zasušeno kri, ki ste se je morda dotaknili, ni nevarnosti. Tvegano bi bilo npr. politje s svežo krvjo ali vbod z iglo, v kateri bi bila v lumnu sveža kri.

Pozdravljeni. Zanima me koliko je moznosti za prenos hepatitisa c ob ugrizu človeka. Ugriz ni bil do krvi naastala je le rdečina… Kaksna je moznost za prenos ce so tej osebi krvavele dlesni… Na kozi ni bilo vidne krvi. Lp

Žal, podatka o tveganju, nimam. Glede na to, da ni prišlo do prekinitve kože, najbrž majhna.

New Report

Close