Hepatitis B
Pozdravljeni. Moj prijatelj je dobil hepatitis B od njegove punce, ki je narkomanka. Lepo prosim če mi lahko kdo pove kaj več o tem. Mene je zelo strah za njega. Ne vem kako bo z njim, kakšne so posledice, koliko časa bo okreval itd. On je šofer – ali bo lahko naprej vozil brez problema?
Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni vsi.
Pri hepatitisu b se lahko bolezen popolnoma sanira in človek živi svoje življenej naprej nemoteno. Le redke so komplikacije a žal so. Upam, da vaš prijatelj ne bo imel teh problemov. Če se boste slučajno z njim zbližala bi vam priporočil, da se čimhitreje cepite proti heaptitisu B in se pred tem posvetujete še s svojim zdravnikom. Prijatel pa bo verjetno ozdravel brez velikih težav.
kolikor je meni poznano, ima lahko ta bolezen hude posledice. če sta tesna prijatelja, se pojdi čim prej cepit, en odmerek stane 5000. rabiš pa 3 odmerke. tudi če ne nameravaš z njim imeti spolnih odnosov, ti priporapčam cepljenje, ne vsaj ne bo skrbelo, tudi kdaj za kasneje v življenju. če hočeš več informacij, piši zdravnikom na teh forumih ali na 24 ur.com.
lp