Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Hepatitis

Hepatitis

Spoštovani,

Pred nekaj dnevi sem prišel iz potovanja po Tajski , kjer sem imel tudi spolni stik z domačinko – sicer je do sedaj vse vredu – vseeno pa me zanima kakšna je možnost okužbe z spolnimi boleznimi kot so Hepatitis,Sifilis,Gonoreja, sramne uši …
Pri vaginalnem sexu sem uporabljal kondom – pri oralnem sexu pa ne.
Ali je možna kakšna okužba tudi z poljubljanjem ?

Sam sem cepljen proti Hepatitisu A+B ! (če sploh kaj pomaga?)

Prosim za pojasnila in pomoč.

Sergio – Koper

Spoštovani!
S poljubljanjem bi se lahko prenesle kapljične nalezljive bolezni (številni virusni povzročitelji prehladnih obolenj, pa gripa in gripi podobne bolezni; pa mnoge bakterije: povzročitelj streptokokne angina, meningokokne okužbe, …). Od bolezni, za katere me izrecno sprašujete, bi se z intenzivnim poljubljanjem še najlažje prenesel hepatitis B, proti kateremu pa ste cepljeni, in je verjetnost okužbe zato praktično zanemarljiva.
Z intenzivnim poljubljanjem bi se teoretično lahko prenesel virus HIV (npr. ob grizenju in manjših krvavitvah), prav tako ob oralnem spolnem odnosu (spet ob grizenju, ipd, kjer bi pač nastajale manjše krvavitve), verjetnost prenosa pa je zelo zelo majhna.
Glede na to, da ste uporabljali kondom, je prenos naštetih bolezni ob vaginalnem odnosu le malo verjeten – z izjemo sramnih uši, ki se nahajajo na koži in na dlakah osramja in pri spolnem odnosu seveda lahko prehajajo. Če ste slučajno dobili sramne uši, boste kmalu opazili (v par tednih), saj boste pričeli opažati srbečico okoli spolovila (poraščeni del), lahko pa jih boste tudi videli.
Glede na napisano lahko presodite, kakšne stike ste imeli. Po vaših navedbah posebenega tveganja ni – razen, če bi pri oralnem seksu uporabljali spolne tehnike, da bi prišli v stik s krvjo vaše partnerke. V tem primeru bi bil potreben takojšnji posvet pri infektologu zaradi morebitne okužbe z virusom HIV in kasneje tudi testiranje.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Prosim vas če mi lahko razložite za kaj se uporabljata tele dve kremi – baje je priporočilo da se je po spolnem kontaktu , tudi po oralnem dobro namazati z neko kremo :
miconazole oz. ketoconazole

Ali se lahko spolne bolezni nahajajo tudi v urinalnem traktu ženske ?

Kaj pravite oz svetujete ?

Lp,

Sergio – Koper

P.S.: čeprav skoraj nimam upanja da sem staknil kaj raje vprašam , ker je bila punca zelo mlada okoli 20 let in zelo urejena – čista , čeprav bakterij res ne vidiš.

Obe zdravili sta antimikotika: delujeta proti glivicam.

Povzročitelji spolnih bolezni se lahko nahajajo tudi v/ob začetnem delu sečnice, zlasti pa v genitalnem traktu.

Žal, bakterij, glivic in virusov, res ne vidiš….
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Jah, Sergio, seks z neznanko (Slovenko, Tajko, Američanko, Senegalko – čisto vseeno!) je zmeraj tveganje, ki si ga ti prav neumno zaostril z neuporbo kondoma pri oralnem seksu. Naslednjič ne ponovi te neumnosti za nobeno ceno! Ne izzivaj usode. Poleg tega domnevam, da je bila punca prostitutka (bingo!).

New Report

Close