Najdi forum

hemoroidi po porodu

Najbrz je ze katera imela po porodu ali tik prej hemoroide. Mislim na zunanje in ne prevec bolece ali krvavece. Kaksno je najboljse domace zdravilo? Kaksno mazilo ali kaj?

Jaz sem ob težavah z hemeroidi vedno uporabljala mazilo iz lekarne, ampak se zdaj ne morem spomniti imena, ker se mi je hvala bogu stanje popravilo, res mi je zelo pomagala.

V lekarni dobiš mazilo – proti hemeroidom, drugače ti pa tudi prav lepo svetujejo v lekarni katera krema je najboljša.
Jaz sem jih dobila tik pred porodom, auč kako me je bolelo……
Non stop sem se umivala po tazadnji s hladno vodo, pa obkladke si dajej – led pa fino vtiraj. Pomaga. Meni so tako svetovale v lekarni pa je blo res bolš. Kar večkrat na dan se umivaj, pa led, potem pa še krema.

Aja pri prehrani je tudi zelo veliko. Čim manj ocvrtih stvari, nič pražene čebule, nič praženega krompirja, pomfrija, banan, hrušk…..
Veliko pij navadne vode, kar prisili se

LP

Joj, ko se spomnim na to nočno moro po porodu mi je praktično kar zajeten hemoroid ven potisnilo in nisem mogla sedeti še dolgo čas. Zeloooo boleče je bilo in sploh nisem upala na blato zaradi bolečin. Uporabljala sem Modolex gel, dobiš v lekarni. Skratka najhujše poporodne bolečine so bile pri meni zaradi hemoroidov in kar obsežne epizotomije.

Tudi meni so po porodu največjo bolečino predstavljali hemeroidi.Katastofa isto kot bubbana se nisem upala na wc pol je bilo pa še slabše.Zdaj je nekako bolje vendar se vsake toliko časa spet stvar ponovi in boli, boli…
V lekarni pa dobiš lahko Modolex svečke(te se mi zdijo ok) in pa kremo vendar krema tanjša kožo kar ni glih najbolš ker še hitreje poči.Dobi pa se tudi krema FACTU, ki pa jo lahko dobiš samo na recept vendar je za plačat.Meni bistveno bolj pomaga kot Modolex.Drugače sem si pa jest mazala še z ogničevo kremo.
Sploh ti nemorem povedat kakšna bolečina je bila, da še hodit nisem mogla, groza.

Upam, da sem ti kej pomagala želim ti čim manj bolečin,

Žanka

Na to obdobje se nočem spominjati. Veliko spiraj s hladno vodo, potem pa namaži z olivnim oljem ali z ognjičevo kremo. Moja ginekologinja mi je rekla kar z olivnim oljem (ga dobiš v lekarni).

Čimveč pij tekočine in jej zelenjave.

Pri meni je minilo. Hvala bogu.

Želim, da se stanje čimprej popravi tudi tebi.

lp, andreja

V mariborski porodnišnici je dr. predpisoval ženskam Factu. Tri so ga uporabljale in dve sta mi povedali, da je bolje.

Neja

Jest sem se tudi umivala s hladno vodo, pa kar s hladilnim mazilom, ma je blo ful bad, ampak je minilo. Zdaj bo pa kot kaže isti šmorn, samo že prej, na pol pa raje ne pomislim…

Na žalost se moram “pohvaliti”, da imam s to nadlogo izkušnje že 25 let.Med nosečnostjo in po porodu so se zelo poslabšali (če ti samo povem, da je bil komentar zdravnika, ki te pregleda po porodu, da takih hemeroidov pa še ni videl v vsej svoji praksi, ti to dosti pove).Probala sem že vse zgoraj omenjene načine (modolex, factu, ena lekarniška žavba za hemerodi, hrastovo lubje…Pred 3leti sem bila tudi na operaciji. Po operaciji pa so mi svetovali uporabo maslenih svečk. (maslo narežeš na tanke palčke ala velikost svečk ali mezinca, jih daš v hladilnik, da so mrzle in bolj trde, nato pa jih uporabiš, ko potrebuješ in preverjeno pomaga).

Kaj to potem pomaga kot odvajalo ali si jih vstaviš ko imaš bolečine?

Lepo pozdravljeni

Zanesljiva in najcenejša metoda je po Knajpu- prhanje z ledeno vodo kolikor zdržite, vsaj 20 sek. in to nekajkrat zaporedoma. To ponavljajte večkrat čez dan. Preizkušena metoda.

srečno

New Report

Close