Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Hemoroidi?

Hemoroidi?

Pozdravljeni

Na to temo je bilo napisano že precej informacij. Zanima me samo sledeče. Zadnaj dva dneva me srbi in peče okoli anusa, sedenje je boleče oz zelo neprijetno. Prisotna je topa bolečina in občutek pritiska v začetku anusa. Pri pregledu nisem opazila nobene zatrdline, samo malo povečano gubo?? Ne vem opisat. Prav tako ej okoli anusa malo rdeče. Pri odvajanju blata me nič ne boli. Zanima me, ker me boli ob sedenju, ta topa bolečina (ob ležanju je samo občutek polnosti) ali bi to lahko bili hemoroidi? Na papirju sem imela pred dvema dnevoma kri, saj sem blato težje odvajala. Sedaj tega več ni? Nabavila sem si mazilo Modolex. Ali bi lahko šlo v tem primeru za hemoroide, kaj resnejšega (rak), ali so lahko bolečine povezane z sesedenimi vretenci v križnem delu? Kako hitro oz kdaj do osebnega zdravnika? Stara sem 31 let, pred latom dni sem imela kolonoskopijo in je bilo vse b.p.

Pozdravljena Molly

Skoraj zagotovo imate hemeroide.Ko ste si nabavila Modolex mazilo ste se gotovo posvetovala v lekarni.Če so sedaj težave manjše,je to to.Če vam mazilo ne bo pomagalo,brez skrbi obiščite osebnega zdravnika.Vaša težava z vašimi strahovi ni povezana.

Lp Meta

Lepo pozdravljeni!

Sem 21-leten fant in imam eno vprašanje. Pred tednom dni me je začelo močno boleti grlo. Cel teden sem ostal v notranjih prostorih in se s pomočjo medu, čajev, sadja in Septolet in Tantum Verde pastil skušal pozdraviti. Zaradi močnih bolečin sem imel tudi težave s požiranjem, tako da sem se izogibal suhi in trdi hrani ter užival čim mehkejši hrano (juhe, enolončnice, mleko, čokolino, …). Sredi tedna sem opazil, da se mi čez dan naredi bledo-rjava sled na spodnjem perilu, poleg tega me je zadnjica začela malo srbeti. Opazil sem, da je bil predel, ki gre od anusa proti hrbtu, navlažen s prozorno sluzjo, ta pa je tudi puščala sled na spodnjem perilu. Poleg tega sem opazil tudi rdečico okoli anusa, ki pa je sedaj že malo izginila. Je pa koža okoli anusa malo vneta, če grobo obrišem s toaletnim papirjem se pozna kakšna drobna pikica krvi. Ves paničen sem obrnil cel internet okoli in me zanima, če je možno da imam hemoroide. Gibanju sem se v zadnjem tednu res odpovedal, prav tako urejeni prehrani, zato ne vem ali gre res za hemoroide ali ne.

Danes že drugi dan jem normalno hrano, povečal sem vnos sadja (zlasti jabolk in grenivk), pijem zadosti tekočine(vode in čaja, sveža limonada) in sem videl, da sledi na spodnjem perilu ni več (samo ob anusu), je samo še rdečica in razdražena koža. Kaj menite?

So hemoroidi ozdravljivi?

Lep pozdrav

New Report

Close