Hemoragični endem otroštva, veskulitis…ali po domače iztirjenje organizma
Kaj je hemoragičen in otroštvo, mi je jasno. Za endem sem šla rajši špgčedat v SSKJ, ker nekaj ni zraven pasalo – po SSKJ endem pomeni rastlino ali žival, ki živi samo na določenem področju.
torej bi to lahko bil krvaveča žival, ki živi samo na področju Otroštva (mogoče se kje na svetu kako gorovje imenuje Otroštvo)
Tako da mi še vedno ni jasno, kaj ima krvava žival veze z izpuščaji otroka, zato pa sprašujem avtorico posta, da mi razjasni zmedo v moji glavi.
Hvala katrin:)
Ja, mislila sem edem, žal sem se zatipkala, a verjemite to je še najmanj pomembno. Sploh, ker sem podala še dve imeni bolezni, ki jo je žal dobila moja punčka.
Komu to kaj pomaga?
katrin:), ta trenutek, ko imam malo časa ti bom poslala mail. Upam, da mi boš lahko kako pomagala?? Morda le z nasvetom, izkušnjo…?
Lep pozdrav vsem
Zivijo! Tudi moj 6 mesecni dojencek je prebolel kar si opisala. Okrevanje je trajalo okoli 14 dni, oz v obdobju enega tedna se mu je pojavilo vec izbruhov bul. Do svojega 6 meseca je prebolel dva bronhiolitisa, cepljenj je bil dvakrat po programu, tik preden je zbolel je imel malenkost vneto oko. Ko je zbolel je bilo natanko 5 tednov od zadnjega cepljenja. Tri dni po pojavu prvih bul so mu v bolnici izbruhne vodene koze ( njegov bratec jih je imel 14 dni pred tem). Zdravniki niso vedeli zakaj tocno se mu je hemoragicni edem pojavil, rekli so, da je mozno, da zaradi cepljenja ali zaradi okuzbe z vodenimi kozami, mozno je tudi zaradi vnetega ocesa. Sedaj je fantek star 2 leti, po bolezni je bilo vse v redu z njim, razen tega, da je bil malo vec bolan, ker se mu je na novo vzpostavljalo ravnovesje im. Sistema. Jutri pa imamo cepljenje OMR!!! Strah me je kaj bo. V bolnici so rekli, da nima bit kaj, a zakaj so ga potem narocili na cepljenje pod nadzorom!? A vasa puncka potem ni bila vec cepljena? Nikoli? Mi smo se odlocili, da ga damo, ker ravno razsajajo ospice… Upam, da dobim odgovor, ceprav je bilo to pisano pred leti.. To je tako redka bolezen, da je prav tezko, da se najde koga, ki je to prebolel.
Lp