Hemoglobin
Spostovani,
hemoglobin je snov v rdecih krvnih celicah (eritrocitih), ki je odgovorna na prenasanje kisika. Zenske imamo ponavadi nekoliko nizje vrednosti kot moski, normalne vrednosti se gibajo nekje med 120 in 150. Ce ga je premalo, govorimo o slabokrvnosti (ki ima lahko veliko vzrokov). Vrednost 145 je normalna.
Pozdravljeni
Danes sem želela darovati kri, pa so mi dejali, da imam nizek hemoglobin /97/ in da moram nujno k svojemu zdravniku. Zanima me, kakšni so postopki za ureditev hemoglobina. So možna tudi kakšna naravna sredstva.
Zanima me tudi, če je to povezano s piskanjem v ušesih, utrujenostjo in neko bolečino v želodcu.
Hvala in lep pozdrav
P.S. Kakšna terapija je najbolj učinkovita?
Pozdravljeni
Najlepša hvala za odgovor.
Sem že bila pri zdravniku, dobila sem Ferrum Lek 100 mg 2x na dan in Folacin. Naredila sem kompletno krvno sliko in preiskavo blata /zaradi sledi krvi/. Na blato vse ok, hemoglobin pa je še nižji, železa imam pa 3,5. Zanima me, če obstajajo kakšna zdravila ali naravni /še najraje/ pripravki, ki bi stanje hitreje popravili.
Zdravnica pravi, da se bodo rezultati videli po pol leta. Same se počutim zelo utrujeno in zaspano in je to grozno.
Lep pozdrav
Tudi jaz sem bila v zadnjem mesecu že dvakrat zavrnjena pred odvzemom krvi (iz razloga prenizke vrednosti hemoglobina, tj. 120 oz. 114 g/l namesto 125 g/l), čeprav že od svojega 18 leta redno darujem kri in ni nikoli bilo problemov okoli tega. Res pa je, da sem v srednji šoli trpela za zelo bolečimi menstruacijami in mi je zdravnica ob pregledu krvi opozorila na slabokrvnost. Kasneje, ko sem začela s krvodajalstvom, pa kot že rečeno, nobenih problemov. Počutje po odvzemu krvi vedno v redu, predvsem vesela, da sem naredila nekaj dobrega, pa tudi fizično o.k.. Prehranjujem se tako kot do sedaj, domačo hrano, jem rdeče meso, čeprav v manjših količinah… zelenjave jem mogoče res malo manj kot ponavadi (časovna stiska), menstruacije imam normalne (redne, brez velikih krvavitev), športno se res bolj ukvarjam kot pred leti, vendar vse v mejah normalnega. Počutim se dobro. Sumim le na psihične težave (sem na prelomnici in dolgo že tuhtam določeno stvar v sebi, čeprav jo sedaj dajem ven :)). Mogoče ve kdo povedati kaj o tem? Kako psihične težave vplivajo na organizem, sestavo krvi. Sem zelo analitičen tip, me vse zanima, tako da… :))
Hvala za info in LP