Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hemoglobin

hemoglobin

Pozdrav,
Zanima me kaj pomeni visok hemoglobin (okoli 125)? V enciklopediji sem
prepral, da pri nizkem hemoglobinu nastopi Anemija, kako je pa pri
visokem?
Najlepša hvala!

Aleš

Spoštovani!

125 je popolnoma normalen hemoglobin. Za visokega veljajo vrednosti okoli 160 in več in se pojavljajo pri pretiranih pivcih vina ali pri bolezni hemokromatozi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ponoven pozdrav!
V prejšnjem sporočilu sem napisal visok, vendar sem se zmotil, mislil sem nizek hemoglobin. Vendar pravite, da je v mejah normale. Star sem sicer 17 let. Na preiskave, kjer sem ugotovil ta podatek o hemoglobinu, sem šel zaradi bolečin v trebuhu. Včeraj sem šel tudi na UZ trebušnih organov, tako da bom v nekaj dneh obiskal osebno zdravnico. Zanima pa me, če menite, da so te bolečine povezane z hemoglobinom, v eni enciklopediji sem zasledil bolezen, t.i. Anemijo, ki nastopi ob primanjkovanju hemoglobina, njene simptome pa bi lahko povezoval z mojim stanjem; sem utrujen, slabo se pučutim, v nogah imam včasih mravljince, nimam teka, v trebuhu pa čutim tiščenje. Imam pa tudi veliko vetrov.
Je mogoče, da imam Anemijo?
Lp,

Aleš Jerman

Spoštovani!

Anemija ne povzroča bolečin v trebuhu, pa tudi tvoji znaki niso povezani z anemijo. Lahko gre za kakšno črevesno bolezen, motnje v delovanju ščitnice ali pa za psihične težave, ki se odražajo v obliki telesnih znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close