Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija hemoglobin

hemoglobin

Pozdravljeni! Zanima me sledeče: ko je bila hči stara 10 mesecev so pri krvnih preiskavah ugotovili, da je slabokrvna in zdravnica je predpisala sirup Legofer. Po treh mesecih ni bilo nič boljše, zamenjala je sirup s ferum lek. To sva pili spet tri mesece, pa potem spet legofer, ker ni bilo nič boljše. Naj povem, da je bil hemogl. vedno tam okoli 110. Ko sva bili marca pri drugem zdravniku na kontroli, je rekel, da je to še čisto vse v mejah normale in ni predpisal novega sirupa, svetoval pa je, da naj ji dajem več mesa. Naj povem, da je že prej dobivala meso in res pazim na prehrano, no danes sem bila pa zelo presenečena, ko sva bili pri zdravniku in je pokazalo 124 hemogl., kljub temu, da je prehlajena in ima vročino. V dobrih dveh mesecih se je kri zelo popravila, prej pa skoraj v celem letu ne. Kako je to možno… Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana Alja,
v obdobju med 6. in 9. mesecem opazujemo slabokrvnost kar pri velikem številu otrok. Rdeče krvničke, ki jih je prinesel s seboj na svet začnejo propadati (to je normalno, saj imajo pač tako življenjsko dobo), nove nastajajo, neha se dojiti, uvaja se mešana hrana, otrok morda ne mara mesa in pri 12. mesecih pač vidimo take slabokrvnosti. Vendar po dogovoru slabokrvnosti ne zdravimo z železovimi preparati, če hemoglobin ne pade pod 105. Če je sicer hemoglobin nižji od normalnega, pa višji od 105, svetujemo meso 3-4x tedensko, da lahko napolni svoj hemoglobin in zapolni zaloge.
Vaše dete je super, torej se točno vidi, da mamica skrbi za ustrezno prehrano.
Kar tako naprej,
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close