Najdi forum

Draga mlada mamica!

Ja, hemeroidi so zelo nadlezni!

Ce je zadeva tako zelo moteca pri higieni, potem vam predlagam, da zadnjik umijete z mlacno vodo, namesto da brisete s papirjem. Ce vam to nekako ne gre, si nabavite kirurske rokavice, ki so brez latexa in si umijte zadnjik.

Skuhajte si tudi zelo, zelo, zelo blag caj iz arnike in ko je se mlacen, si z gazo umivajte zadnjik. Ze eno filter vrecko naj bo 8 do 10 dl vode in pustite, da stoji 20 minut.

Vse dobro vam zelim!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljeni, stara sem 17 let in še nikoli nisem imela problemov z hemeroidi. Pretekla 2 dni sem presedela na wc-ju zaradi virozice. Zdej sem pa opazila bulo na danki, katera zelo boli.

Pozanimala sem se in rekli so mi da to ni nič kaj takega, da naj bi prišlo zaradi napenjanja, ter da naj probam ‘bulico’ potisnit navznoter.

bi mogla it na obisk k zdravniku ? kupit kakšno kremo ?

Lp.

Draga aloe!

Verjetno res ni nic hudega, vendar bi vam predlagala, da ce zadeva ne bo izginila v doglednem casu in bo se boleca, da se le oglasite pri zdravniku.

Pazite na prehrano, izogibajte se zacinjeni, mastni prehrani in posegajte po vlakninah.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Pozdravljeni vsi, ki imamo probleme s hemeroidi,
stara sem 46 let in danes mi je očitno “počil” notranji hemeroid, ker me ni nič bolelo pri odvajanju.
Moje težave so občasne, začelo pa se je pri drugem porodu, ko sem imela hemeroide velike za pest in jih je morala ginekologinja ročno potisniti nazaj. Potem je bil par let mir, sedaj pa se mi pojavijo ob napenjanju in tudi ob mehkem blatu. Redno tečem, pazim, da ne jem pikantnega, ne preveč prehrane iz bele moke, perutnino in sadje ter zelenjavo. Ko sem bila na pregledu pri proktologinji, mi je predlagala operacijo notranjih hemeroidov, ker imam kar tri velike. Vendar odlašam in si dopovedujem, da bodo mogoče s tekom ali sami počili ali … Kaj obstajajo tudi takšni primeri? Ali pa se samo nespametno tolažim in izogibam operaciji?
Hvala za odgovor

Za ozdravitev hemeroidov se splača poskusiti z enostavno in učinkovito metodo Rudolfa Breussa, sem jo sam poskusil in pomaga – odpravi težave. ( mala knjižica Zdravljenje raka in levkemije- kjer ne obravnava samo teh dve težjih bolezni ampak tudi celo število drugim težav, z uspešnimi pristopi in nasveti)
Osem dni dvakrat dnevno opravite vlive hladne vode v črevesje (kot pri klistiranju) s pripravo za klistiranje ( plastična vrečka s cevjo in nastavkom). Vodo vlijete in pustite nekaj časa nato pa črevsje izpraznite. Najboljše zjutraj in zvečer. Nastavek nekoliko namažite z ognjiževim mazilom, da ga lažje potisnete v odprtino.
Ko voda izteče namažite hemeroide z mazilom – ali ogničevo mazilo ali Venira.
Morda postopek pričnete ob polni luni.
Brez kave in žganih pijač bo ozdravitev lažja.

Verjetno se bo marsikdo norčeval iz takšnih preprostih metod, toda vedno velike rešitve so lahko samo enostavne, ker so le tako dostopne vsem. Če poskusite vam ne bo žal.

Lp

Draga Pesimistka! 🙂

V TKM imamo vec diagnoz za hemoroide: Hemoroidi zaradi crevesnega vetra, crevesne dehidracije, vroce vlage, vranicne sibkosti, ki ne drzi krvi, vranicnega pomankanja energije in popuscanje notranjih organov, stagnacije krvi.

V katero kategorijo spadate vi, brez pregleda in dolgega pogovora, ne morem reci. Zares je tezko svetovati, ker TKM nima receptov, kot na primer: ce imas to in to, vzemi to in to. Vse je individualizirano.

Naj na kratko opisem simptome za vsako diferenciacijo/diagnozo in morda se boste nasli v kateri od nastetih:

1. Crevesni veter: krvaveci hemoroidi, kri je videti sveza; abstinenca bolecine, srbenja, pritiska ali zatecenosti.
2. Crevesna dehidracija: je rezultat kronicne zaprtosti in neprestanega pritiskanja pri odvajanju; ponavadi tudi drugi znaki dehidracije (po TKM, ne po alopatski medicini); krvaveci hemoroidi.
3. Vroca vlaga: ponavadi je to povezano z notranjim vnetjem hemoroidov, nepravilno prehrano; krvaveci hemoroidi, kri je svatla, sveza ali temna – skoraj barve slive; srbenje; pekoca bolecina; tenesmus (obcutek neprestanega tiscanja na blato); napihovanje v trebusnem predelu; neprestana zeja; temen in koncentriran urin; nagnjenje k zaprtosti.
4. Vranicno pomankanje energije ne drzi krvi: trdovratno krvavenje, vendar ni cutiti bolecin; kri je ponavadi bleda; bleda polt, pogosta utrujenost; slab apetit; napihovanje; hitra sitost – ze po nekaj grizljajih; mehko blato; posturalna omotica-vrtoglavost; pozabljivost; slaba koncentracija; nespecnost; palpitacija; anksioznost.
5. Vranicno pomanjaknje energije povzroca popuscanje organov, prolaps: pogosto viden pri starejsih ljudeh s slabim misicnim tonom; pri odvajanju, kasljanju, dolgotrajnem stojenju, dolgotrajni hoji, hemoroidi zlahka sezejo ven; intermitna bolecina; bolecine v trebuhu; napihovanje; izguba apetita; voskasto/bleda polt; utrujenost; sibkost; zaduha pri naporu; spontano potenje.
5. Stagnacija krvi: hemoroidi so kronicni, neprestana in mocna bolecina; pogosta proturzija in zatecenost; pogosto vidne, razvejane zile znotraj gleznjev in kolen; bolecina pod rebernim lokom; suha usta; suha koza; temni podocnjaki.

Predlagam, da se posvetujete s kaksnim akupunkturistom, ki dela po metodi TKM.

Vse dobro!

Pozdravljeni

Imam težavo. Moja prebava je zelo dobra. Odvajam redno vsako jutro (mogoče enkrat na dva tedna ne, vendar je naslednji dan že vse vredu). Tudi krvavim ne, mogoče čisto malo krvi opazim zgolj na papirju enkrat na mesec. Redno si zadnjik mažem z olivnim oljem, prehranjujem se zdravo in tako se tudi počutim. Danes pa sem si v ogledalu ogledala zadnjik in je na prvi pogled čisto normalen, ko pa sem ga malce razprla, je tam videti modrkasto, nabreklo kožo. So to hemeroidi? Bolečin nimam nikoli, pri proktologu sem enkrat že bila, povedal mi je, da imam analno fisuro, s katero pa od takrat nimam težav. hvala za pomoč. lp

Pozdravljeni
Imam problem z zunanjimi hemeroidi…problem je sledec-pred tremi dnevi se je na zadnjiku pojavila bukinca ki me je motila ob hoji…danes je ta bunkica pocila pri odvajanju blata,in je bilo v WC skoljki kar nekaj krvi..ko sm se brisala le se nekaj malega…nic me ni bolelo….Imam pa sledece vprasanje ali moram zdaj ko je pocil h zdravniku???(Hemeroide sem imela tudi v nosecnosti nic posebnega so rekli-slo se je za isto zadevo te”bunkice”ki me je motila ob hoji…)
Hvala za vas odgovor:)

Pozdravljeni!

Najprej oravicilo za zalo dolgo cakanje na vas/vajin odgovor. Obema Kst in Lei bom odgovorila hkrati: vzroke hemeroidov sem ze opisala v tej rubriki. Potrebno bo malo pobrskati po forumu in – voila! 🙂

Kadar se na telesu pojavijo nenavadni simptomi, ki jih prej niste imeli in vas skrbi je vedno dobro obiskati svojega zdravnika in/ali profesionalnega zdravilca. To bi bil moj najboljsi nasvet in seveda, da pobrskate po forumu o hemroidih.

Vse dobro vama zelim.

Pozdravljeni!

Včeraj sem bila na proktoskopiji in rektoskopiji kjer so mi v manjšem posegu odstranili notranji vozlič. Sedaj me zanima koliko časa bi mogla mirovati oziroma počivati, tam so mi rekla da se 3 do 4 dni ne smem ukvarjati s športom kot je: tek, skakanje, hoja v gore, dvigovanje uteži,…To pa zato da ne bi prišlo do krvavitev, je to res možno da se kaj zakomplicirala če bi se kaj bolj gibala tretji dan? Hvala vam za pomoč.

Lep pozdrav!

Draga Mannca!

Res je mozno. Strogo se drzite zdravnikovih navodil.

Vse dobro.

Pozdravljeni,

Pred letom dni sem odstranil najprej enega zunanjenga in dva notranja hemeroida. Pred kratkim 11.02.13 sem ponovno odstranil z malo večjim kirurškim posegom še enega notranjega a kaj ko se mi je po treh (3)dneh stgal šiv oziroma mi je del črevesja pogledal ven. Boli kot bi me kdo z brenarjem zažgal tazadnjo.

Razlog da pišem je sledeči…od 11.02 dalje me boli križ, leva ritnica in leva noga, ki jo občasno sploh ne čutim…v čem je povezanost s hemeroidi……rabim nujni odgovor.

Pozabil sem napisati imam 44 let 182kg in 75kg voznik po slo prevažam tovor ki ni nič lažji od 1 tone po kosu..ko pa ne dela sedim za računalnikom in montiram.

Pozdravljeni!

Ce se takoj osredotocim na vase vprasanje bi rekla, da je zelo malo verjetno, da bi bolecine spodnjega dela hrbta, leve ritnice in leve noge bile povezane z operacijo hemoroidov.

Glede na to kako ste opisali bolecine in vas zivljenski slog, bi rekla, da imate verjetno probleme z isijaticnim (sciatic) zivcem.

Vse dobro vam zelim in oglasite se se kaj!

Hvala za odgovor vendar prosim povejte kaj naj naredim? Teden dni samo ležim vsak gib, ki ga naredim me dodatno stisne v križu, da o mravljincih v nogi ne govorim.

Si predstavljate kako je ko grem ba veliko potrebo ko se ne morem niti pošteno normalno obrisati tako da se komaj “privlečem” do kopalnice in tuša.

Tudi sedaj ko to pišem so bolečine na robu vzdržljivosti…če nebi imel ob sebi 8 letnico bi verjetno že končal kje drugje.

Povejte mi rešitev prosim……Hvala

Ker je stvar zelo akutna se morate nujno zglasiti pri zdravniku in opraviti dolocene preiskave. Zahtevajete rentgen in MRI.

Upam, da se boste kmalu bolje pocutili.

pozdravljeni! obracam se na vas forum ker imam tudi probleme z hemeroidi. lani spomladi so se mi prvič pojavili notranji hemeroidi,znaki so bili topa bolecina v zadnjiku. nisem krvavel ampak samo bolecina kot sem prej omenil.po pravici ,sem se zadeve ustrasil in sel k zdravniku, ta pa je omenjal neki hall in po dogovoru mi vstavil plasticno ligaturo.minilo je ze kaksne 3 mesece po tem posegu ampak mene se vedno zbada v zadnjiki.saj ni da ne morem zdrzati bolecine ampak je zelo motece in malce me skrbi da ni kaj vecjega! zdaj me pa zanima ali naj obiscem proktologa da sem potem miren?

Dragi Alann,

mislim, da ni nic resnega. Predlagam pa, da vseeno obiscete zdravnika.

Vse dobro! 🙂

pozdravljeni, veliko je bilo povedanega, a imam še sam vprašanje

sem dokaj mlad 22 let, res je da sem do nedavnega imel (sedečo) službo, sedaj fax, a tudi gibal sem se…

ta teden pa sem po moji presoji mislim da spoznal bolečino, kjer ne moreš normalno sesti itd..
nimam nobenega krvavenja, predvsem me malce boli, peče, med hojo neprijetno.. – težava z zunanjo izboklino(zunanjim hemeroidom) po brskanju po netu, mislim da imam tudi sam. ali bo sama izginila ali kako?
nisem imel kakršnih težav z odvajanjem blata ali kaj podobnega,

Spostovani!

Hemeroidi se redko skrcijo sami po sebi, vendar to ne pomeni, da mora pacient z zunanjimi hemeroidi na operacijo, da se znebi razsirjene vene.

Kitajski zeliscni caji kot tudi domaca zalisca in akupunktura so odlicne metode zdravljenja hemeroidov.

Vse dobro! 🙂

Spostovani. Nevem kam naj se obrnem,zato pisem kar sem..
Stara sem 19 let in opazila sem rahlo kriko grem na blato, vcasih je tudi sluz, naredila se mi je pa tudi bulica, ki boli ko grem na potrebo. Imam bol trdo blato in veliko se napenjam, grem pa 2x dnevno, vendar je to bolj malo. je mozno da je zunanji hemeroid?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close