hemeroidi ali kaj drugega?
Pozdravljeni!
Danes zjutraj se mi je dogodil neprijeten dogodek, namreč ko sem že drugič šel na stranišče, se je zraven blata videla sluz in sveža kri.
Pri prvem jutranjem odvajanju blata sem čutil v predelu danke, kot da bi lahko nastal hemeroid. Tak občutek imam tudi sedaj v predelu danke ter zelo rahel pekoč občutek (verjetno posledica včerajšnje pekoče hrane). Sedaj sem se zopet obrisal (2h kasneje) vendar ni sledi o krvi na papirju.
Problem s hemeroidi sem fasal prvič lansko leto in sicer nek takle čas in je bil zunanji hemeroid. Ko sem se obrisal je bilo na papirju malo krvi. Potem da do danes popolni mir. Drugače nimam težav z zaprtostjo, gibanja je premalo, hrana pa vsekakor neprimerna, star sem 30let.
Sedaj me zanima ali je to kaj hudo narobe, ali naj še počakam. če bo se stvar ponovila. V kolikor se stvar ponovi grem k zdravniku.
Prosim za odgovor ker sem res zaskrbljen.
Lep pozdrav,
zaskrbljen_slo
Pozdravljeni!
Zanima me, v kakšnem primeru pa je kri v blatu lahko nevarna. Sama sem že večkrat reševala problem s hemeroidi (nazadnje pred dvema tednoma) in je sedaj situacija na tem področju vredu. Se mi pa zadnja dva dni pojavlja kri v blatu, ki je sveža, vendar pa trenutno problema s hemeroidi nimam (niti ne peče, ko grem na potrebo).
Bi lahko kri v blatu bila nevarna?
Hvala in lep pozdrav
Pozdravljena!
Verjetno imate notranje hemeroide,ker omenjate svežo kri v blatu. Ne vem,kako ste do sedaj reševali te probleme. Najboljše je seveda obiskati osebnega zdravnika. On vam z orokavičenim prstom pretipa danko in vam, če gre za hemeroide predpiše primerna zdravila.Nevarna je prikrita krvavitev iz črevesa ,ta pa se ugotavi z laboratorijskem pregledom blata na prisotnost krvi in pa posledično z kolonoskopijo-
Lp Meta