pozdravljeni
priponke nismo dobili zato vam ne morem odgovoriti.
lp
Spoštovani!
Večkrat me pri opravljanju velike potrebe zapeče oz. zaboli pri samem zadnjiku. Potem me peče še nekaj časa, ampak umijem in nanesem tisti puder za otroško ritko in se sčasoma zadeva umiri. Zelo zelo redko me kasneje tudi srbi. Danes sem prvič opazila kri na wc papirju. Krvi v blatu ni bilo videti, ampak res samo na papirju. Kasneje sem opazila bulico na zadnjiku in razpoko (vsaj meni tako izgleda). Naj omenim, da sem bila pred nekaj dnevi hospitalizirana zaradi težav z urtikarijo in hkrati močnimi slabostmi in črvičenjem v sredini trebuha (nekaj centimetrov nad popkom). Običajno sem morala takrat na veliko potrebo, vendar ni bila driska. Tudi danes po opravljanju potrebe me je zagrabila ta slabost in črvičenje in vztrajala kakšni dve uri. V času hospitalizacije so vzeli vzorec blata, vendar še čakam izvide. Ultrazvok trebuha je bil bp. Nisem pa prepričana, če bodo izvidi pokazali karkoli povezanega s hemoroidi. Zato pripenjam fotografijo, kjer je z belo puščico označena ta bulica (ki sicer ne boli) in s črno puščico ta (domnevna) razpoka. Prosila bi za Vaše mnenje ali so to verjetno hemoroidi, ali moram nujno obiskati zdravnika ali me ne rabi skrbet? Stara sem 20 let.
Najlepša hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni.
Glede na opis in sliko, gre najverjetneje za poko oziroma fisuro na analnem sfinktru. Poka nastane zaradi poškodbe sluznice običajno pri odvajanju tršega blata. Poškodba lahko zelo boli, ni pa nevarna in zaskrbljenost gledetega ni potrebna. Svetujem vam, da poskusite odvajati redno mehko blato, poškodbo pa mažite s kremo Faktu ali Modolex.
LP