Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hemeroidi ! ? !

hemeroidi ! ? !

Spoštovani !

Prosim, vas za pomoč, ker me moj problem močno teži !

Pred petnajstimi meseci sem tretjič rodila, imela sem pa celo nosečnost probleme z zaprtostjo in tudi nekaj krvi se mi je pojavljalo na blatu, ginekologinja zunanjih hemeroidov ni tipala, zato sva sklenili, da bo najbolje po porodu oditi na preiskave za črevesje. Po porodu sem si uredila prehrano in tako se je tudi kri na blatu počasi ustavila, zato na preiskave nisem šla.

Sedaj po približno enem letu se mi je ponovno pojavila zaprtost, kar sem uredila s prehrano. Istočasno z zaprtostjo se mi je pojavila krvavitev in sluz na blatu, ki vedno pride na začetku in je rahlo razmazana po blatu. Sluz je kot smrkelj in je pomešana s krvjo. To sluz in kri sicer v majhnih količinah opažam že približno tri tedne. nikoli nimam občutka popolne izpraznitve, pri odvajanju pa ne čutim posebnih bolečin, le včasih imam pekoč občutek po anusu.

Sedaj sem naročena na preiskave čez en mesec, zanima me, kaj to utegne biti in če lahko čakam en mesec na pregled specialista, ali je kakšna druga rešitev ?

Hvala

Sabina

Spoštovani!

Zelo verjetno gre za ponovitev hemeroidov. Kot sem že pisal je to bolezen venskega ožilja, podobno kot krčne žile na nogah. V enem mesecu na bo nič zamujenega. Do takrat pa uporabljajte svečke in/ali mazila za zdravljenje hemeroidov. Na rektoskopijo greste predvsem za to, da se potrdi diagnoza hemeroidov, ki se iz povedanega zdi najbolj verjetna in izključi malo verjetni a bolj nadležni in nevarni bolezni – kronično vnetno črevesno bolezen in raka debelega črevesa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Naj navedem moje težave. Stara sem 36 let in dokaj zdrava. Pred 4 leti sem krvavela iz danke, opravila rektoskopijo in nato pred tremi leti še koloskopijo. Ugotovili so notranje hemeroide 3 stopnje. Drugače bp.Ti so kasneje splahneli. Sedaj pa imam spet težavo. Pred cca 1 mesecem sem ob veliki potrebi začutila bolečino v danki, ki pa je po potrebi prenehala. Ta bolečina traja še danes, včasih jo čutim tudi, ko se usedem ali se premikam. En teden nazaj pa sem opazila tudi malo krvi med sluzjo. Nato tega nisem več opazila do danes, ko se je kri spet pojavila. Prejšnji teden sem bila tudi pri proktologu, ki me je na moje pregovarjanje naročil na rektoskopijo, ki jo bom imela naslednji teden. Ker sem zelo panična, vas prosim za kakšen odgovor, kaj bi to lahko bilo, že malo prej. Zanima me tudi na koliko let bi se naj opravljali ti pregledi, koloskopija, rektoskopija. Naj povem še, da imam težave sčrevesjem že od šolskih let. Podobne težave pa ima tudi moj oče, kateremu so pred kratkim odstranili nerakav polip.

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Zelo verejtno grew za ponavljajočo se hemoroidalno bolezen. Ponalvajanje rektoskopij ni potrebno, če ni novih težav.

Pregledi zaradi možnosti raka so smotrni po 50. letu starosti, prej pa je rak tako velika izjema, da je obremenjevanje s pregledi hujše kot vse ostalo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close