HEMATOLOŠKE PREISKAVE
K pomeni, da gre za preiskavo krvi.
MCV – mean corpuscular volume pomeni povprečno prostornino eritrocita, MCH – mean corpuscular hemoglobin pomeni povprečno količino hemoglobina v eritrocitih.
K-trombociti pa je število krvnih ploščic v litru krvi.
Spremembe, ki jih navajate so minimalne in najbrž zaenkrat ne zahtevajo dodatnega preiskovanja ampak le spremljanje. LP
Pozdravljen,
MCHC je povprečna koncentracija hemoglobina v volumnu eritrocitov. Odvisen je od hemogolbina in hematokrita ter tudi od števila eritrocitov. Mislim, da vrednost ni tako povišana (zgornja meja je 350g/L). Odvisno pa je kakšne so ostale vrednosti. Kaj pa je “T” pa ne bi vedela. Najbolje pa da vprašaš osebnega zdravnika in ti bo na podlagi ostalih vrednosti najbolje razložil izvide.
Lep pozdrav, sana73
Kaj pomeni,če so mi 17.6.2009 odkrili povečano št.eozinofilcev na 27,0 nato so mi 22.10.2009 eozinofilci padli na 0,0.24.2.2010 pa so se ponovno povečali na 13,00.V zadnjem izvidu so mi kot preventivno pogledali še atipične limfocite kateri so narasli na 4,00. Zanima me če to lahko pomeni kakšno bolezen težje oblike.Na dugih preiskavah pa še nisem bila.Prosim za iskren odg.
Hvala!
Lep pozdrav!
Trboveljčanka, tvoje vprašanje bom poslala hematologu, dr. Pretnarju.
Lep pozdrav,
lepo pozdravljene.
Bila sem na pregledu saj se imela grozne bolecine (bolelo je in ne peklo) ob uriniranju tako da sem dobila kurjo pout po vsem telesu, zaznala pa sem tudi cisto majhne krvave izcedke. V zadnjem mesecu sem hujsala 6 kg, brez diete kile so sle kar same od sebe. Cutim pa tudi bolecino v levem ledvenem prostoru. Na hematiloških preiskavah imam preveliko stevilo levkocitev. 12.0 . Zanima me ali je potrebno da opravim še kakšne preiskave, saj mi osebna zdravnica predpisuje samo antibiotike, ki mi ne pomagao.
ze v naprej hvala za odgovor.
Vsekakor raziščita z zdravnico vzroke tvojih težav. O znakih, ki jih opisuješ pa ti ne znam povedati kaj dosti. Da si v enem mesecu shujšala 6 kg brez diete pa mislim, da bi morala zdravnica podrobno raziskati vzroke. To je res veliko.
Sporoči, kako ti gre.
Tončka, na forumu Limfom in levkemija ti bomo težji pomagali do jasnega odgovora, saj sta ti dve bolezni povsem nekaj drugega.
Ti pa iz lasnte izkušnje lahko povem, da so meni Movalis predpisali,ko me je zelo bolel mezinec na roki in se je po rtg izkazalo, da imam artrozo sklepa.
Pozdrav,