Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hematogram in nenavadni simptomi

Hematogram in nenavadni simptomi

Pozdravljeni,

že nekaj časa (slabo leto) se srečujem z naslednjimi simptomi: občasna tresavica (predvsem po obrokih), občutek oslabljenih mišic in splošne neenergičnosti, obilnejše potenje in poraščenost po celotnem telesu, občutek nenehne lakote/sitosti, težave s kožo, slabše in počasno celjenje ran (odrgnine, praske…), nihanja v razpoloženju…
Pred kratkim sem obiskala osebno zdravnico, ki me je naročila za pregled krvi – hematogram in ob izvidih dejala, da ne gre za nič posebnega, tudi s ščitnico je menda vse ok in mi predpisala jemanje železa v obliki prehranskega dopolnila. Že eno leto imam probleme tudi z izostankom menstruacije (prej nisem uspela reševati problema pri ginekologinji zaradi odhoda v tujino) in ginekologinja mi je pred dobrim mesecem dni predpisala tri mesečno jemanje Cyclo Progynova in pred nekaj dnevi sem dobila prvo odtegnitveno krvavitev. Med ultrazvočnim pregledom je dejala tudi, da sumi na PCO, vendar kaj več v zvezi s tem ni povedala/dala navodil in/ali ukrepala.
Moje vprašanja so naslednja: z laboratorijskimi izvidi hematograma in vas sprašujem, ali menite, da bi bilo dobro opraviti kakšne nadaljne raziskave v tej smeri na podlagi izvidov oziroma zgoraj omenjenih simptomov?
Lab. Izvid:
K-levkociti:5,6
K-eritrociti:4,1
K-hemoglobin:136
K-hematokrit:0.399
K-MCV:97
K-MCH:33
K-MCHC:341
K-RDW:11
K-trombociti:285
K-MPV: 7,2
Stara sem 22 let, imam 52kg in v višino merim 171 cm, prehranjujem se pestro, z izločitvijo rdečega mesa, mleka in mlečnih izdelkov in v splošnem vnaprej pripravljene in procesirane hrane. Zaužijem vsaj 4 obroke dnevno in redno poskrbim tudi za gibanje. V ožji družini nimam primera presnovnih bolezni.

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Pia

Spoštovani!

V hematogramu ni večjih odstopov od normale.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close