Hemangiom vratnih vretenc
Spoštovani,
zaradi vrtoglavic sem bila napotena na ORL. Slikali so mi glavo in vratna vretenca in preverili sluh. Glava in sluh bp. Na 5. vratnem vretencu pa sona izvid navedli da gre verjetno za hemangiom ali drugo diferencirano strukturo. Napotena sem še na MR in CT. Prosim, če mi lahko pojasnite:
1. kaj je hemagiom in kako se zdravi (ali je potrebna operacija, morda obsevanja)?
2. Kakšne nadaljne preiskave lahko še pričakujem (npr punkcija, scentografija,..)?
Skrbi me zato, ker imam tri zelo majhne otroke, dva še dojenčka.
Najlepša hvala,
Lina
Spoštovani!
Hemangiom je žilna sprememba (razširitev žil na določenem mestu – v obliki labirinta). Ali je to, se bo morga bolj videlo na MR in CT. Po tem se odloča, kaj se dela naprej – včasih se le opazuje. Če ni sigurno se misli na punkcijo oziroma na odvzem tkiva za preiskavo. Za natančne informacije pa je potrebno počakati, da imate vse potrebne izvide.
LP IB.
SPOŠTOVANI,
OPROSTITE MAKEDONKA SAM POROCENA ZA SLOVENAC NE GOVORIM LEPO AMPAK ZASTOPAM PROSIM VAS DA MI POVEDATE KAJ E HEMANGION MOJA SESTRA E DOL U MAKEDONIJA I IMA TEZAVE VEC 15 LETA IMA RANA V USTA NATANCNO NA ZLEBINA IZNAD ZOBE OD LEVA STRANA IN PRIJE 15 LET JE ZACELA KRI DA GRE VAN AMPAK PREVEC IN VEC DNI NEKAK SA ZAUSTAVILI DA GRE KRV VAN AMPAK TOLE SE POJAVILO SPET PRE 3 LETI IN OD NOSEK JE ŠLA KRI VAN USPELI S SPET DA ZAUSTAVAT IN ZDAJ PRE 1 MESEC JE SPET SLA KRI VAN OB RANU V USTO V TEH 15 LETI SA NI POVEDALI DA JE HEMANGIOM AMPAK NIČ NEDAJU ZDRAVILA ZDAJ JE BILA NA KONTROLA IN ODENKRAT SA POVEDALI DA JE TUMUR AMPAK TA RANA JE SKOS ISTA NE RASTE IN OKOL JE RDECO TKO JE VEC 15 LET PROSIM VAS A MI POVEDATE Z 1 MESEC SESTRA PRIDE K MEN KJE DA JA PELJAM KOD ZDRAVNICI SEVEDA NA PRIVATNO IN DENARJA NISU PROBLEM AMPAK DA SE IZLECI MOJA SESTRA IMA 30 LET IN IMA OTROK 3 LET PROSIM VAS ZA POMOČ POVEJTE MI KAJ DA NAREDIM HVALA LEPA.