Najdi forum

Vem, da je bilo že govora o pianju prošenj za službo, pa vendarle:
zanima me, kaj menite o prilaganju svoje slike k prošnji?
Pa še eno mnenje prosim: ali napisati klasično suhoparno prošnjo, ali sprošeno predstavitev svojie osebnosti brez nakladanja ex-lifa?
Kaj bol vžge?
Melodovanje ali samozavesten nastop?
Kje je meja ustreznega?

Hvala za vaš cenjeni trudi!

Tudi dež je lep! Čav

– slika: ne priporočam
– kronološki profesionalni pristop k pisanju bolj vžge
– definitivno samozavesten nastop
– meja ustreznega pri čem???

Malo je tudi odvisno od tega kakšno službo iščeš. Npr. zelo samozavesten nastop je fajn pri delu prodajnika, za administrativna pisarniška dela pa preveč samozavesten nastop ni priporočljiv. Treba je nastop prezrcaliti na delovno mesto na katerega se prijavljaš.

Veliko razgovorov sem dala čez pa zgleda da bom spet morala..

Pa veliko sreče!

Kot delodajalec ti povem, da praktično edino, kar je važno, da ti predstaviš s čim boš ti pripomogla k poslovanju nekega podjetja oz. kaj ti konkretno lahko ponudiš podjetju (in s tem ne mislim: lahko ponudim točnost, vestnost, itd. ampak lahko ponudim izboljšanje na področju prodaje neživil, večji tržni delež, večji ugled ipd.).

Podjetja namreč zanimajo samo poslovni rezultati, to si zapomni! In tisti, ki jim na temu področju lahko ponudi nekaj konkretnega (še toliko bolje, če podjetje dobro pozna od prej ali branžo) bo vedno imel prednost pred ostalimi.

Zato ne piši suhoparnih, klasičnih CV-jev, ker danes to delodajalcev niti ne zanima, niti nimajo časa to brati, verjemi mi…

Upam, da sem kaj pomagal.

P.s. Samozavesten nastop pa je vedno priporočljiv, slika pa definitivno ne!

Hvala za menenje PeterM.

Imam občutek, da se poznava.

New Report

Close