Najdi forum

HELP PLEASE!

Najprej en lep pozdravček (sicer zasnežen, ampak nič manj lep) vsem na forumu!

Nujno bi rabila vašo pomoč, in sicer v zvezi s službo.
Kot študentka delam v neki firmi in danes smo imeli tam popolno sranje. V pisarni delam skupaj s še 6 osebami in 5 se nas razume fantastično, dve pa ne. In problem nas pet leži prav v tema dvema!
Povedat moram, da smo vsi zaposleni preko študenta in v pisarni nimamo šefa. Tisti dve osebi, pa bi na vsak način radi igrali šefa, ker sta malo starejši od nas (ampak res malo!!!), mi pa se jim ne pustimo. In zato sta nas šle šinfat k šefu(pravemu šefu), češ da nič ne delamo, zamujamo, si pišemo ure, visimo na netu itd. Sami pa počneta enako. Vendar pa ker sta te dve osebi šli k šefu prvi, smo v k**** (oprostite izrazu) zdaj mi. V pisarni smo se danes tako močno skregali, da so nam zagrozili z odpustitvijo, če se na pomirimo in nadlajujemo z delom naprej, kot da ni bilo nič. Pa da ne bo pomote – odpustili bi samo nas 5. To pa je z naše strani skrajno nemogoče, saj sta se nam uni dve osebi tako zamerili, da jih tudi videti ne moremo več. Problem je tudi v tem, da jima se ne moremo niti maščevati, ker bi se vse kar bi naredili, obrnilo proti nam.
Zato rabimo vašo pomoč! Kaj nam svetujete vi, da naredimo in kaj bi storili vi v takem primeru?
Moram pa povedati še to, da je nam ostalim vsem to edina služba in s tem tudi edini vir prihodkov in se mamo drugače (brez njiju) čisto fajni in fino; onidve pa imata še vsaka eno službo.

Hvala za odgovore!

Sori, ampak, če vse visite na netu, nič ne delate…. bi moral šef odpustiti vseh sedem. (“In zato sta nas šle šinfat k šefu(pravemu šefu), češ da nič ne delamo, zamujamo, si pišemo ure, visimo na netu itd. Sami pa počneta enako.” )
Če pa temu ni tako in se ti je samo zapisalo, potem bi bilo najbolje, da se s šefom še vi odkrito pogovorite. Če si ne upate, bo pa pač treba malo potrpeti z “unima dvema”, vmes pa pridno iskati novo službo. Ampak vedno se najde kdo, ki ti ne odgovarja in ti ni simpatičen – služba je sploh mesto, kjer se moraš po hitrem postopku naučiti strpnosti in prijaznosti do vseh. Tudi potrpežljivosti. Če pa ne zaleže in se na delovnem mestu slabo počutiš, pišeš prošnje in iščeš novo delo (v prejšnji službi seveda molčiš, dokler nimaš nove).

dragi moji
opazil sem vajino pisanje vendar vaju niti v sanjah ne bi zaposlil
v večjem podjetju kjer delam zaposlujem približno 20 ljudi na mesec, vendar jih zaposlim da delajo in ustvarjajo dodano vrednost v podjetju in ne da se imajo fino v službi

punce, s takim pristopom ne bo šlo daleč – nobeni

premislite, danes se išče in plača
value for money

Bruno

Dragi Bruno.
Po mojem skromnem mnenju dela dobro samo človek, ki se v službi počuti dobro. Strogo kapitalistični pristop-pha! Dober delavec je zadovoljen delavec, ki uživa v delu, ki ga opravlja.Denar je seveda dobra stimulacija za zadovoljstvo, ampak, če ne vzdržuješ dobrih odnosov s sodelavci , te noben denar ne bo odrešil stresa in slabše storilnosti. Hvala lepa za takega šefa! Sicer pa vsak po svoje…

Jest imam eno podobno izkušnjo…Sem poskusno začela delat pri “znani slovenski TV hiši” in se z šefico, ki sicer ni taprava šefica, ampak ji “taprav” šef pusti delat stvari namesto njega, zasovražila na prvi pogled! Ženska je oboževala tipe (ene 6 novih je prišlo na uvajanje; večino žensk, vendar tudi 2 tipa), punce pa sovražila! kaj nam je delala…če si vprašal, kako kaj narest ni bilo dobro, če nisi, te je napizdila, zakaj nisi…Skratka mission impossible…
Jest sem tudi dosti odprt človek, zato nisem mogla zadržat teh stvari zase in sem se malo naokrog pozanimala o tem, kakšen odnos imajo drugi do nje…
No ja, long story short…rekli so, da me bodo čez 1 mesec poklicali, pa me seveda niso. Jaz sem celo vprašala, če je to le polite way to say: we’ll NEVER call you again in da bi rada slišala v obraz, zakaj me recimo nočejo in da ne bi rada čakala na to službo in vmes zavrnila kakšno drugo…pa se mi je ženska v glavo zlagala, da me vsekakor BODO poklicali…
Skratka, služba je očitno en tak place, kjer vzdržijo samo tisti z železnimi živci in odlično sposobnostjo prilagajanja…tisti, ki se znajo ugriznit v jezik, da kdaj kaj ne zinejo…tisti, ki jim ne piše na obrazu, kako čutijo (moj primer)…Ostali si morajo poiskati službo, ki bo ustrezala njim…npr. s.p., nekje, kjer ti ni treba delat v teamu, ali pa si narediš firmico s kolegi…oz.whatever. Da ne bo kdo mislil, nočem pametovati, tudi sama iščem službo trenutno in se ubadam s podobnimi problemi…In vem, da ne bi mogla delat kar z vsakim…

Pozdravljena,

moje mnenje je naslednje: bolj kot si boste skakali v lase,
slabse bo – trpela bos ti, sodelavke, delo tudi, pa se (ta
pravi) sefi se vas bodo navelicali. Tvoji sodelavki, ki sta
po tvojem mnenju vir zla ze dovolj dobro poznas, da lahko
priblizno predvidis njune reakcije, zato bi rekel takole –
ne izzivaj(te) konfliktov le zato, da bi dokazovali svoj
prav – dolocena mera strpnosti in pripravljenosti na kom-
promise je in bo potrebna, se zlasti zato,
ker ti je to edina sluzba, od katere si odvisna in si ne
mores privosciti kar oditi.

Predlagam ti pa, da ob strpnem obnasanju (in dobrem
delu obenem), zacnes razmisljati tudi o zamenjavi okolja
oz. sluzbe, saj bos v takih razmerah tezko dolgo ostala.
(Glede na to, da delas prek studenta, se bo kaj drugega
ze naslo).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close