Najdi forum

HELIKOPTER ALI ZALJUBLJENI V SANJE

Dober večer!

Preden grem spat, bi na kratko o nečem nekaj napisala. Že dolgo imam to v glavi, a se nikdar ne spravim k temu, da bi to dala na forum…

Zelo vam priporočam, da si kdaj ob priliki preberete knjigo Sanje Rozman ZALJUBLJENI V SANJE. Ker je že dolgo nazaj, kar sem jo brala, se ne spomnim vsake podrobnosti. Spomnim pa se nečesa iz nje, kar mi še danes pozvanja v glavi in to je dejstvo, da smo ljudje raje zaljubljeni v sanje, kar dostix potem tudi lahko vodi v kakšno zasvojenost, kot da bi nekaj, kar nas zanima, spravili v prakso. Sanjati o nečem je za mnoge bolj varno, kot pa to živeti.

Spomnim se tako primera 1 punce, ki je že zelo zgodaj izgubila skoraj vse zobe. Zaradi tega je bila do konca nesrečna in si je ves čas želela, da bi lahko nekako prišla do proteze. Dolgooo je trajalo, da se ji je želja uresničila. A kaj mislite, da se je zgodilo?! Protezo je nekaj časa nosila, zdaj pa je že dolgo spet brez nje. Ko sem to slišala, sploh nisem mogla verjeti, da je to res. In sem sprva to tudi težko razumela. Toliko časa je čakala nanjo, tako močno si jo je želela in zdaj je ne nosi?! Pravi, da jo proteza moti, da jo boli in je raje brez nje. Saj vem, da si v svoji želji ni predstavljala, da jo pa proteza lahko boli, a morda je pa premalo vztrajala?!

Zdaj pa lahko še zase povem nekaj na to temo. Po rojstvu 3. otroka me je začel obsedati helikopter. Zakaj, še zdaj ne vem. Kar na1x sem sanjala samo še o tem, da bi se 1x peljala z njim. In potem se mi je letos za rojstni dan ta nekajletna želja uresničila, jaaa, saj so mi sodelavke kupile bon za vožnjo s helikopterjem. A eno je bilo sanjariti o vožnji s H, drugo pa res to narediti. Ko je prišel dan D za to, sploh nisem vedela, kaj bi s seboj. Zdelo se mi je, kot da bom izgubila del sebe, če uresničim to svojo fantazijo. Kako je naš um ali karkoli že to je, v bistvu nerazumljiv… A potem, ko sem prestopila to mejo in se 15 minut vozila s H nad Ljubljano, sem bila pa vesela tega, da sem fantazijo spremenila v resničnost, ker sem se istočasno znebila nekega psihološkega bremena. Zato je vse to, o čemer piše Sanja, tako zelo res! Berite to knjigo…

Čisto za hec vam zraven dodajam še spletno stran tistih, s katerimi sem se peljala s helikopterjem. Da vidite, kako tudi lahko SKRBITE ZASE… Morda bo pa še koga zamikal helikopter ali pa kaj drugega, kar tam ponujajo.

http://www.iskaadventure.si/

Za konec pa še nekaj zanimivega. Diane Cooper v svoji knjigi PRELOMNO LETO 2012 piše o tem, da bodo helikopterji vozila prihodnosti, da bo vsak imel svojega manjšega in ga uporabljal namesto avtmobila… Me prav zanima, če bo res tako. Bi me to zelooo veselilo!!!

Toliko za danes od mene.

Lahko noč!

Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close