Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) helicobakter bakterija-razlaga

helicobakter bakterija-razlaga

Pozdravljeni

omam vprašanje, ki se nanaša na zgoraj omenjeno bakterijo.
Bila sem na dihalnem testu in rezultati so bili sledeči.

Meritve:
0 min 3,692 % 420,7 ppm -25,7 %

po zaužitju cedevite:
30 min 3,250 % 397,2 ppm 43,0 %

DOB vrednost testa: DOB=68,7 %
Rezultat h.p. – positive

Glede na to, da nima AMPAK RES NIMAM nobenih težav z želodcem, da je tako je vrjetno zaradi prehrane, ker pazim, da ne uživam moke(kot pri celiakiji) mleka v nobeni obliki razen rastlinsko in še to pripravljem sama doma, in ne uživam sladkorja 8prav tako v nobeni obliki) se pravi da jemo dokaj zdravo hrano. Težav res nimam nobenih in zdej me zanima ali ta % -25,7 pomeni, da je bakterija mirovala in, da je po zaužitju cedevite “napadla” (mene je po zaužitju cedevite peklo po požiralniku -kot kisla v blagi obliki), Ali to pomeni, da če bom pazila na hrano bo bakterija mirovala?
Na prvi gastroskopiji sem imela želodec in požiralnik rahlo nadražen … zdej grem v sredo ponovno na gastroskopijo, da mi vzamejo bris.

Zanima me samo ali je moja laična razlaga pravilna ali ne ?
Hvala lp Vesna

Spoštovani!

Zanima me, v kateri zdravstveni ustanovi so vam delali test, ker je nepoveden. Ure dihalni test ima svoj protokol, ki ga je treba upoštevati, da test ohrani napovedno vrednost.
Zdaj ste sigurno že dobili izvid gastroskopije. Če težav nimate, me pa res zanima, zakaj ste gastroskopijo sploh šli delat?

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close