Najdi forum

helicobacter pylori

Pozdravljeni!
Zaradi težav z želodcem, tiščanja, bolečin v želodcu so mi odvzeli kri na helicobacter pylori! Izvid je sledeč : IgG(kvant.) 168 (ref vrednost do 20) in IgA 45(ref. vredn. do 20)! Zanima me, ali se na podlagi takga izvida lahko predpiše zdravljenje z antibiotiki? Namreč na gastroskopijo res nebi rada šla! Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Serologija se za dokaz okužbe s HP ne uporablja več-pomeni le, da ste bili nekoč v stiku z bakterijo, ne vemo pa, če jo imate še in praviloma samo na podlagi serologije ne zdravimo z antibiotiki. Zato se danes za ugotavljanje okužbe s HP lahko opravi dihalni test ali odda blato za HP. Drugače pa je po Slovenskih smernicah potrebno opraviti gastroskopijo in testirati na HP, dihalni test pa naj bi se uporabljal le za spremljanje uspešnosti zdravljenja.

Lp,Nataša Smrekar

POZDRAVLJENI
Rada bi se navezala na to temo. tudi sama sem imela to bakterijo, odšla na dohalni test kateri je bil nato negativen. to je bilo 22.2.2012. Zanima me, kako pogosto se lahko ta bakterija pojavi nazaj, in ali je mogoče kako drugače kot z gastroskopijo preveriti ali se je bakterija ponovno pojavila, saj so bolečine v trebuhu neznosne.
Imela pa sem tudi Hematološke preiskave na katerih je
K-MCV H 95,11 (81-94)
K-Eritrociti L 3.65 (4.2-6.3)
K-Hematokrit L 0.347 (0.37-0.54)
K-MCH H 33.2 (26-32)
K-RDW L 10.77 (11.5-14.5)

hvala

Spoštovani!

Z bakterijo HP se lahko okužimo ponovno ali je bila odporna na antibiotik in je nismo z zdravljenjem uničili. Preveriti se da z dihalnim testom, ostale metode niso tako zanesljive, najbol zanesljiva pa je gastroskopija.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close