helex
Spoštovani g. doktor,
prosim vas za odgovore na moj kup vprašanj:
Tablete HELEX 0,25 g sem jemala v kombinaciji z Prozacom od meseca aprila.
Jemala sem po dve ali tri tablete na dan, pač odvisno od počutja. Stanje se mi je nekako popravilo na boljše, so pač boljši in slabši dnevi.
Zdravila mi je predpisala moja osebna zdravnica, bila pa sem tudi pri psihiatru.
Sedaj mi je zdravnica nehala predpisovati tablete HELEX, sama pa mislim, da brez njih ne bo šlo, kajti sem se že kar nekako navadila na to, da jo vzamem pred službo.Naj povem, da imam zelo stresno službo, vsak dan sem popolnoma izčrpana konec službe, imam hude glavobole, vrtoglavico, čutim tesnobo v prsih in sem zelo razdražljiva.
Kaj mi predlagate vi? Kako naj prebrodim krizo (prej 3 sedaj nobene tablete več).
Čemu so namenjene tablete DITAMIN? Te tablete mi je predpisal psihiater, vendar jih nisem jemala.Psihiatrova diagnoza:Anksiozne in fobične motnje pri nevrot.-konverz. depres.strukturirani osebnosti F: 40.8
Pa še to; bila sem tudi na individualni obravnavi pri psihologinji (3 obiski), ta mi je včeraj poslala izvid, kjer je na koncu zapisala mnenje:
Pri intelektualno dobro diferencirani pacientki je opaziti znake čustvene labilnosti, pri v osnovi depresivno-anksiozno in konverzivno naravnani osebnosti. Testni rezultati so suspektni na blago organsko etiologijo motenj in je smiselno kontrolno vodenje. Kaj v bistvu pomeni njeno mnenje?
Naj povem še to, da grem prihodnji teden na MRI preiskavo glave, kamor me je napotil nevrolog.
Ker sem že čisto obupana, vas prosim za odgovore na zastavljena vprašanja, ter se hkrati opravičujem za dolgo pismo.
Želim vam prijeten vikend!
Jolanda
Spoštovana Jolanda,
Helex sodi med pomirjevala,ki lahko povzročijo zasvojenost, zato je prav, da ga POSTOPNO ukinete, kar pomeni da zmanjšujete dozo po četrtinkah tablete.Tako se boste izognili nevšečnim abstinenčnim motnjam.
Ditamin je sredstvo za dvig krvnega tlaka, včasih ga predpisujemo v kombinaciji z zdravili, kiimajo kot stranski učinek znižan tlak, ne gre pa za psihiatrično zdravilo.
Izvid psihologinje pomeni da imate dobre razumske sposobnosti,vaša osebnost pa nagiba k deprsivnosti, tesnobnosti in histeričnim odzivom.Sum na organske vzroke še ne pomeni organske bolezni ali poškodovanega tkiva možganov, takšen izvid je možno le navidezen,povzroči ga lahko že nerazploženje v času testiranja, ali pa je preostanek dolgotrajne terapije s Helexom..Izvid v bistvu ne pmeni nič vznemirljivega, dokončno pa vas bo potolažil izvid MRI, za katerega je glede na vse opisano pričakovati, da bo normalen.