Najdi forum

Helex

Lep pozdrav!!

Že 6 mesecev jemljem Helex 0,5 na dan. Priznati moram da mi pomaga. Ampak kljub temu bi rad zaživel brez tega.
Kako naj se tega odvadim? Namreč če ne vzamem 2 dni tablete
se mi dogajajo naslednje težave: Čudna napetost v glavi, omotičnost, razbijanje srca, nezmožnost koncetracije ,nervoza.
Ali je to zaradi zasvojenosti z Helexom?
Prosim za nasvet, kako tablete opustiti na čim lažji način.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem in vam želim veliko osebnih uspehov.
P.S. Kaj bi brez vas in vasih odgovorov!!

LP Tomaž

Spoštovani!

Če ste ga tudi začeli jemati zaradi enakih težav, potem bodo te po kakršnem koli prenhanju spet privrele na dan. Poskusiti bi veljalo z antidepresivi, saj je lahko spremljevalka opisane tesnobe ali pa celo njen vzrok.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Meni tudi zelo odleže Helex če ga po potrebi vzamem. To ni niti slučajno vska dan. Vendar zdravnica mi ga več noče predpisati ker se bom kao navadila nanj.
Zdi se mi to noro. Ker vzamem kakšen dan samo pol 1,5 Helexa.Kadar ga ne jemljem ne čutim nič hudega ni apstinenčne krize. Zdravnica mi hoče na vsak način poturiti Cipramil ali pa drugi antidepresiv. Ne vem ali je zdaj moda predpisovanja teh anitidepresivov. Jaz sem Cipramil probala jemati 10. dni .Grozno sem se počutila. Pa saj nisem v depresiji ampak občasno ima razrahljane živce. Temu je malo pripomogla tudi mena. Stara sem 44 let. Kaj menite o tem?
Lep vikend želim,
VANA

Lepo pozdravljeni!

Ali mislite, da se depresivno-tesnobno stanje pri človeku ne bi dalo drugače odpraviti kot z antidepresivi? stara sem 23 let in se mi občasna depresija in tesnoba pojavljata že več kot 10 let.Najraši bi ju sama premagala ampak ne vem kako.Zdi se mi kot da tavam v nekakšnem začaranem krogu.Ko se mi razpoloženje nekoliko poopravi in nisem več toliko depresivna, se mi pojavita tesnoba in anksioznost, ki me dvigujeta napetost in razdražljivost in dobim občutek kot da bom vsak čas znorela.Zaradi tega imam tudi zelo močen utrip srca( v mirovanju sem si večkrat izmerila impulz 96 imp/min.).Ali je to lahko vzrok srčnega infarkta?
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Lp,reina

Spoštovani!

Antidepresivi so učinkoviti pri depresiji, pri nekaterih primerih anksioznosti, pri fobijah, pri mešanih anksiozno depresivnih stanjih in pri predmenstrualnih čustvenih motnjah. Ne vidim razloga, zakaj si ne bi z njimi normalizirali življenja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Ne vem vsega o vaših težavah, a po moje lahko obdobno po nekaj dni jemljete tudi helex, če imate potem vmes prekinitve po teden ali štirinajst dni. Potem je možnost za to, da postanete odvisni zelo majhna.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close