“heksenšus”
Pozdravljeni!
Sem že ves dan neskončno tečna, zoprna in grem sama sebi (in posledično vsem ostalim;.)) na živce. In za povrhu me je že zjutraj zagrabil nekakšen “heksenšus” – boli me zgornja desna lopatica in hudič sploh noče nehati. Dajte, povejte, imate kak preizkušen domač recept. Naj povem, da kakšnih mažic od zloglasnega j u s t a (še) nimam.
Jaz sem zaradi tega šla pred dobrim tednom k zdravnici, ker me je bolelo ko hudič ob vsakem gibu, tudi ko sem obračala glavo,… Ugotovila je, da sem si prehladila mišico. Predpisala mi je Naklofen gel (dobiš v vsaki lekarni, ni na recept, stane slabih 1000 SIT) in gretje (npr. termofor). Hitro je pomagalo (čeprav samo z gelom – klinc pa termofor, ko je bila pa taka vročina). Ta gel pomaga blažiti bolečine pri vnetjih in poškodbah.
Za kakšne domače recepte pa ne vem.
Pa zanima me, kje imaš spodnjo desno lopatico? :-)))))
Mislim, da pomaga predvsem pregrevanje. Če vse skupaj še malo nahladiš, pa imaš idealne šanse, da se ti z lopatic počasi prestavi na vrat.
Ne bi bila tak ekspert, pa je tole zoprno nadlogo ravno prebolel mož. In baje mu je res najbolj pomagalo pregrevanje. (Tako je svetovala tudi ena maserka).
Dobra varianta za tople obkladke, če imaš mikrovalovno je: v nogavico nasuješ riž in pogreješ v mikrovalovki. Se prima prilega telesu.
Čimmanj bolečin ti želim.
Joj, Maja:-)))) sem se tako huronsko narežala ob tvoji hudomušni pripombi glede spodnje desne lopatice, da…
– me tečnoba že kar malo mineva:-))
– imam pa posledično vse še bolj razboleno;-(
Kot vidiš, so mi poleg vsega ostalega odpovedali tudi klikerji. Sicer pa: že točim vročo vodo v termofor (imam enega takega prav luškanega, kosmatega), jutri zjutraj pa še pošljem najdražjega v lekarno.
Tisto, Ašru, glede mikrovalovke in segrevanja nogavice pa bi po mojem morala patentirati pri proizvajalcih mikrovalovnih pečic. Bi lahko takoj dvignili ceno! Zveni silno simpatično, vendar si mikrovalovka doslej še ni utrla poti v našo kuhinjo (bi morala tekmovati s tolikimi aparati, da se je po mojem že vnaprej predala…)
Imejte se!