Najdi forum

Hecni slovenski priimki

Ko sem to jaz prvič prebrala, sem bila prepričana, da je kak hec. :)))

Meni je smešen priimek Pezdir.

No v nasem blokovskem vhodu pa se je naslo takoj v pritljicju SUBUTNJICKI, dva štuka višje pa GOVEDARICA (srbo). V šoli pri telovadbi je imel moško navezo gospod PEZDIČ PA BREZ HECA PROSIM

Živjo vsem, ker veliko pišem na tujih blogih in s tujci kontaktiram, vas obveščam, da ni le pri nas zagate s priimki, npr. izjemno pogost priimek nemškega izvora v ZDA je Rausch, ki v nemščini pomeni strupen, strup, zastrupitev ipd. Zveneč je in še kar lepo se sliši dokler ne spoznamo pomena.

Drk…sam smo bili zelo prijazni in se nismo delali norca 🙂

Nekje na koprskem živi ženska, ki se piše Pofuk. Hčeri je dala ime Ana.

In obstaja oseba z imenom Peter Pann. Ko so ga na ulici neki tipi vprašali, kako mu je ime, so ga na koncu še pretepli, ker so mislili da jih zafrkava.

V eni od slovenskih bolnišnic je operiral kirurg dr.Čebohin. No in nekega jutra, ko je omenjeni kirurg imel na urniku operacijo, je malo zamudil. Celotna ekipa in pacient so čakali, pa je ena od asistentk vprašala: ” Kaj pa doktor Čebohin?” . Rad bi videl odziv pacienta,ki je čakal na operacijo.

Bogdan

najprej v kak slovar poglej. rausch pomeni pijanost, ekstazo v, in tako dalje. Strup je GIFT, GIFTIG, VERGIFTUNG da ti prevedem.

V nekem skupnem grobu so pokopani Klinci in Tiči. :))

Meni je pa Moralles smešno!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Kar se mene tiče, zmaga Popušek.

Pa tudi Klokočovnik ni od muh.

Na faksu pa sta bili v istem letniku študentki s priimkoma Petek in Svetek.

+1

Se je en tak na faxu najdu. Ko je profesorica izgovorila njegov priimek sem verjetno bil edini tam, ki sem se komaj zadrževal, malo je manjkalo da bi bruhnil v smeh.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Dodajam še dva živalska priimka – Kobilica in Mravlja.

Zanimiva bi bila kombinacija: Višnja (ali Jagoda) Štrukelj Klobasa. Imaš celo kosilo. :)))

Poznam punco, ki se piše Piščanec, imela pa je fanta, ki se je pisal Klobasa. Če bi ta dva imela otroke, bi se pisali Piščančja Hrenovka 🙂

Zanimivi priimki so še: Divjak, Mrzel, Zaletel.

Zanimive kombinacije imena in priimka pa bi bile: Zvezdana Noč, Svit Mrak, Snežana Mrzel in Julija, Avgust ali Maj Mesec.

Ana Konda je dobra kombinacija, pa Živa Zver tudi.

Na vrhu ene cerkvene institucije pa sta bila svoj čas šefa Ocvirk in Gril. Kombinacija za žur.

Odgovor na objavo uporabnika
minirožica, 02.02.2011 ob 19:22

Torej sestrin ni v sorodu z morilcem, tvoj pa je, al kako?[/quote]

Niti moj ni z njim v sorodu. HB
Priimek Plut. Pri nas je zelo pogost. Sej priimek ni slab, ampak ga v našem koncu povezujejo z morilcem.

Plut je poslovenjen nemški Blut (kri).

New Report

Close