Najdi forum

Hecni slovenski priimki

Soseda – Zajec in Zevnik

Torej sestrin ni v sorodu z morilcem, tvoj pa je, al kako?

Eni so se pisali Lulek pa jim u ni bil všeč in so namesto u dali i.

In kaj si zdaj, Fuks ali Klobasa? ;-))[/quote]

Imam še bivšega moža priimek. Pa ni tak, da bi ga menjala. 🙂

Na Primorskem (mišljen je tudi Kvarner) je veliko takšnih priimkov kot Fak, Fuk ipd.

prej sem se pisal PREDIKAKA, sedaj se pa Predin , Zoran Predin

Kot študentka sem delala v neki tovarnici kjer se je šef pisal Volk, pomočnika pa Medved in Jazbec.

In seveda je nekega dne prišel v halo sodelavec rekoč – Mejmo pavzo – zveri so šle na sestanek.

Mi je pa med bolj smešnimi priimki tudi Torbica, Vitrih, Podreka

Baje, da je v našem okolišu doma dekle, ki ji je ime Živa Zver.

Hvala za tele zveri, sem se pošteno nasmejala. Škoda, ker se ne da “lajkat”.

Jaz se pišem Vodopivec in ko sem raziskovala izvor priimka, sem ugotovila, da so tako klicali tiste, ki so radi dosti pili alkohol, klicali pa so jih “vodopivci” iz zajebancije.

Ena maribosrka zdravnica se piše dr. Senica Piščanec, ime pa sem že pozabila, Je pa starejša.

Torej sestrin ni v sorodu z morilcem, tvoj pa je, al kako?[/quote]

Niti moj ni z njim v sorodu. HB
Priimek Plut. Pri nas je zelo pogost. Sej priimek ni slab, ampak ga v našem koncu povezujejo z morilcem.

če lahko samo avtorici posta namignem: priimek smerdelj imajo v okolici pivke in so nanj zelo ponosni. ne vem čisto natančno več čemu, ampak predniki so bili zelo pomembni ljudje. priimek nima veze s smradom. 🙂

Pri nas pa je Živa Juha. In stara mama je na vse načine hotela to preprečiti, pa so bili tamladi pametni in je ostala Živa Juha.

Pivški župan je Robert Smerdelj. Ja, pa še fajn je / kot župan seveda/.

Meni je pa precej hudi Puizdar

Živa Groza 🙂

Mene vedno nasmeje, da je direktor Term Olimia Zdravko Počivavšek.

V srednji šoli smo imeli: Maček, Pajek, Zajec, Kunc, Bolha, potem pa še Križ, Pukl in Jama.

Nekoč davno na nekem naravoslovnem fasku 3 živalski priimki: “Dober dan, tukaj prof. Medved. Z Zajcem in Jazbecem imamo tega pa tega dne seminar in bi rezervirali predavalnico št.x” Tisti na drugi strani je rekel: “A se vi hecate?”
Dandanes na nekem humanističnem faksu najdemo v istem nadstropju 3 srednjeveške priimke: Kralj, Turk, Vitez. No te trije še niso skupaj rezervirali predavalnice…

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

New Report

Close