healozone
Pozdravljeni!
Zanima me kaj mislite o tehniki Healozone? JO priporočate? Jo izvajajo kje v Ljubljani?
Npr moj problem je, da imam med prvima zoboma spredaj vmes malo rjavo, skoraj neopazno (karies?). Posledica nenitkanja v preteklosti( sedaj obezno sproti nitkam, vendar je škoda že storjena). Če grem k zobarju mi bo verjetno tam vrtal in tako odstranil tudi nekaj zdravega zoba, hkrati pa se bo opazilo, da sta zoba popravljana? tega pa ne želim in bi se raje poslužila Healozone. LAhko to v mojem primeru pride v poštev?
Hvala vnaprej!
SPoštovana zobna_miška,
samam omenjene tehnike ne poznam, na hitro sem nekaj prebrala na internetu oz. spletni strani proizvajalca.
Kako je z uporabo v Sloveniji ne vem, niti ne vem, kateri zobozdravniki aparat uporabljajo. Svetujem vam, da malo poiščete z iskalnikom – v bistvu bo enako, če to storim za vas jaz.
Sicer pa je potrebno belo plombo narediti tako, da se je ne opazi – na voljo imamo ogromno barvnih odtenkov.
Hvala za odgovor! Vesela bi bila še enega odgovora.. in sicer če imam omenjena sprednja zobka tesno skupaj… in to rjavo pikico sredi teh dveh zobkov (res je zelo majhna).. kako potem zobar popravi to? Dvomim, da ima tako tanek sveder? (moral bi ibti kot šivanka tanek) Zato se bojim, da bi mi odvrtal prveč zdravega zobka:( ?
Spoštovana zobna_miška,
hm, ne boste verjeli kako majhne svedre imamo:).
Najprej mora zobozdravnik videti pikico, ki jo omenjate in ugotoviti, ali ta sprememba spoh je karies oz. ali jo lahko odstrani kako drugače kot z “vrtanjem”. SIcer pa je zunanji videz kariozne spremembe lahko varljiv, ker je karies v sklenini ponavadi manjši, potem pa se v denitnu širi kot trikotni oz. piramida – se pravi, da je lahko sprememba v dentinu dosti večja kot je videti navzven. Vseeno pa menim, da pri vas oz. vaši pikici do tega še ni prišlo in gre za majhno kariozno spremembo, ki jo zobozdravnik lahko odstrani z res majhnim svedrom.