Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja hči si želi tetovažo

hči si želi tetovažo

Kot si je sama naredila piercing, si bo pa še tatoo.
Prepozno pol.

pri 15 je res drugače kot pri 18 ..
pa še to ko si mlad in se zabavaš je kul imeti taatu ko pa boš iskal službo in bo tatu na vidnem mestu bo pa vprašanje…sicer odvisno kaj si želiš postati..svobodni umetnik ali politik….

predlagam ti da ne rečeš takoj odločen NE, ne boš ga dobila. ker se ti s tem lahko zgodi to, da si ga bo šla delat na skrivaj (poznam dosti takih primerov otrok, katerim so starši rekli NE in potem so si otroci na skrivaj šli to delat – s tem ko rečeš ne, mu to narediš še bolj privlačno).
nisem brala kaj so pisali drugi, ampak moj predlog je, da bo najbolje da se z njo pogovoriš in ji pač na lep način poveš, da se ti ne zdi pametno, da bi si dala zdaj delat tattoo, še posebej ne, ker je to trajno in ko se bo recimo naveličala svojega tattoja ga ne bi mogla odstranit (oz. tako kot je nekdo že rekel za rebelde, če bi prišli iz mode, ji nebi bili več všeč,… saj vsi vemo, da se nam je to večkrat zgodilo, da smo nekaj najprej oboževali, čez 3 leta pa si mislili “ooh kako sem lahko kdaj to oboževal”) – najbolje je, če navedeš še kak primer, če ga imaš, ko je kdaj nekaj zelo hotela ali oboževala in se je tega potem čez par časa naveličala – s tem da še omeniš, da pač tattoo ostane na koži za vedno in si ne more kar tako odstranit ko se bo njej zazdelo.
se tudi zelo strinjam s tem kar je napisal morski konjiček.

Na pravilen način ji argumentiraj zakaj je bolje da pri teh letih ne počne tega (tudi jaz sem ga dala šele pri 37-ih hehehehe)

Gospa, jaz sem si tudi zelel pri teh letih tetovazo ter pirsing. Nekaj časa sem tezil staršem, a hitro me je minilo, saj mi niso ugodili.
Tako, da ji ne ugajajte pri vsaki zelji. Ona si tetovazo zeli zaradi vpliva druzbe (da bi bila bolj kul itd, kot vsaki drugi najstnik).
tak, da raje ji ne dovolite vsega saj potem bo rekla se za pirsing in tako dalje.
moj nasvet in za vaše dobro ga upostevajte.
Lep pozdrav
M.P

Jaz sem si tudi želela tatoo pri 15, pa mi starši niso dovolili pred 18 letom. Ko sem bila stara 18 let je bila to prva stvar, ki sem jo naredila. sedaj imam tatoo že 12 let in mi ni bilo nikoli žal. Sem si ga pa dala na lopatico, tako da za moj tatoo ve zelo malo ljudi, ker večinoma nikoli nisem tako oblečena da bi se videl. Pač meni osebno se zdi zelo pomembno, da si daš tatoo na takšno mesto, da ga lahko brez problemov prekriješ z oblačili, če želiš da ga drugi ne vidijo. Npr. jaz si ne predstavljam, da bi mela neko potetovirano zdravnico ali pa nekega potetoviranega poslovneža. Zato, če pustite svojim otrokom tatoo, dajte najti neko primerno mesto, da slučajno ne bi kasneje v življenju imel probleme.

Heeyo* čez en mesec bom stara 17 in si ze od OS zelim tatto. do zdei nism tega nc omenjala starsem, ker sem bila prepricana, da mi nebojo dovolili, ker tattojev ne marajo…in pred enim mescem sem se z mami o tem pogovarjala d mam zeljo za tatto(pomoje ena izmed redkih mam ki ima tak odnos do hcere)..in mi je dovolila iz dega razloga,ker sem z njo vedno odkrita v vseh stvareh,ker sem pridna v soli in nasploh(resen fant, ne kadim ne pijem..ne da nisem probala xD, ker ve da si ga fulll Full zelim, ker sem si lepega-majnega izbrala …isto je bilo za pirs lani..sem se pogovorila in sem ga dobila…pomembno je da imate z svojo hcerko neko zaupanje da nerabite biti skoraj nikoli v skrbeh,da bo kaj na skrivaj pocela(tatto, pirs, sex, droge itd.) ce je vasa hcer fulllLLL zagreda za neko stvar verjemte d bo probala to na usak nacin dobiti…cene tako pa na skrivaj, kr v teh casih se itk use da tudi brez potrdila starsev xD tku d vam svetujem d mejte fulll dobre odnose ne p samo rect NE:S p ce ji boste ze dovolil nej se kje poboljsa al v sol al p z obnasanjem..vrjemte d pomaga* komi cakam svoj tatto WIIII:D 😀 😀 xD zelim vam veliko srece. Bye*

Jaz sem si tattoo želela od svojega leta in sem kr nekaj let ustraja pri tem za 16. rojstni dan pa sva šle z mamo do tetovatorja in naredila sem si tattoo….nikoli mi ni bilo žali in nikoli mi ne bo žalo, od tega je že 11 let…Sama mam 1 leto staro hčerko…verjetno bo prišel dan ko si ga bo želela…kako naj bi ji rekla ne če pa mam jaz dva. Vsekakor se je treba prepričat če je to muha ker ma tatto tudi neka sošolka oz. kolegica ali je to nekaj kar si resnično želi in se bo z njim počutila popona tako kot sem se jaz. to je taka prelomnica v življenju da je prau da ga naredi s starši ne pa neki na skrivaj…Samo ne ji reč NE…ker sej veste vsi smo bli najstniki tisti NE da najtniku še večjo voljo za naredit to naskrivaj

Tudi moja je nekaj časa težila za tatoo. Saj ne vem, katera želja je bila prej, tattoo ali pirsing. Skratka ne enega ne drugega ji ne dovolim z utemeljitvami, da je to nezdrav poseg v telo, poleg tega pa še grdo. Jaz dejansko ne morem videti raznih pirsingov v jeziku, obrveh in podobno. Hčerki sem rekla, da si bo to lahko naredila po 18. letu, če bo še želela, vendar če bo to kak pirsing na vidnem mestu, si ga bo morala vzeti ven, ko bo prišla domov oziroma pred moje oči. Mi je zelo žal, ampak jaz tega ne prenesem gledat in se niti ne mislim mučin z navajanjem na to, ker mi ni potrebe.

V Ljubljani so meni pa prijateljici naredili tattoo BREZ podpisa staršev pri 15ih in 17ih letih, tako da je vse zaman. Raje se pogovorite in sklenite kak kompromis, če ne bo odšel/odšla do kakega tetovatorja, kateri počne stvari na črno in ji lahko priskrbi tudi kasnejše zdravstvene težave.

Jaz bi sprva tudi rekla ne ampak če pogledaš,da si ga ona želi 3 leta pred 18 rojstnim dnem, kar pa ni velikočasa bi malo premislila in rekla ja,svetujem pa vam,da si vaša hči naredi kakšen znak,ki ji veliko pomeni.

Ne! Ker je to le njena trma in si bo kmalu premislila..to so pač najstnike tako da jim ne nomeš verjeti. Ko bo starejša naj se pa kar sama odloči ali ga bo imela in kakšnega.

nevem kaj je z vami ljudje! res da tatu ostane za vedno samo ŽIVIŠ SAM ENKRAT! če so ti všeč tatuji pač dobro premisli pa si nareji enga (al pa več češ cajt)

Sem velika oboževalka mačk, stara 17 let. Že od nekdaj obožujem mačke in jih tudi imamo doma. Mesec nazaj mi je umrla mucka, na katero sem bila res zelo navezana in tudi pred njo sem imela še nekaj drugih.
Zdaj pa o tattoojem. Želim si res majhen motiv mucke na notranji strani zapestja že od mojega 15 leta, a ne želim čakati do svoje polnoletnosti.
Moje mnenje je, da če si punca želi nek tattoo ki ji res nekaj pomeni, si ga naj da narediti, če pa bo tattoo nekaj kar si želi ‘kar tako’ pa bolje da še počaka in razmisi kakšen tattoo bi ji res nekaj pomenil.

Obstaja že laser s katerim se odstrani tetovaža s kože.
To, da pišete da si naj ne delajo tetovaže ker jo majo potem celo življenje in ne gre dol ???
Ko se naveličaš tetovaže ti jo enostavno z laserjem odstranijo.
Po moje tu nebi smel biti nobeden problem…
Seveda se pa strinjam glede tega da si še pri 13,14,15 ne more najstnica tetovirat neke ogromne tetovaže po celi roki,hrbtu itd. ( nekaj malega na roki, hrbtu pa bi se dalo 😉 )

Lp- Maja

Brez dovoljenja staršev g aimam od 16. leta… Zdaj 34, pa mi ni žal. Sam ni glih čez cel hrbet, amapk en mali. No pač – zanimiva zgodba zakaj sem si ga dala… takoda to je en spomin 🙂

Tudi odstranitev z laserjem ni čisto brez posledic in utegne pustiti sledi. Lepo svojim sončkom postavite meje, pa bo vse rešeno. Samo če ste s tem začeli šele v puberteti, bo zadeva precej težja…

Joj, naj si kar zeli…. je ne bo pobralo, ce ga ne dobi.. Nasa hvala bogu nima takih zelja, ce bi jih imela, bi ji povedala, da tega ne dovolim, ko bo pod svojo streho, s svojim denarjem pa kar veselo po tatoo, ce hoce. Ce bi ga dala delati na skrivaj, naj pa spakira in se osamosvoji, ce so gospodicna ze tako zreli..

Jaz sem si ga brez dovoljenja naredila pri 16 tih, danes 10 let pozneje ne obzalujem nic, moje rozice so se vedno istega mnenja zdaj ali pri 16… jaz bi dovolila, why not ? Samo da ne bo to ravno neka bodeča žica, nekaj lepega in elegantnega, zakaj pa ne?

New Report

Close