hči si želi tetovažo
Tukaj se bo kmalu porodilo vprašanje kam si želi dati tatoo. Če ima željo po kakšnem nežnem tatooju (metuljček, rožica…) je ena zgodba, če si pa želi kakšen drugi motiv, je pa druga zgodba. Aja, pa tudi mesto je pomembno. Verjetno ni isto, če si ga da na gleženj ali pa na ramo. Kako ste se ve spogajale?
Zdravo
zanimivo razmišlanje….tudi sama imam tatoo.
Narediti sem si ga dala pri 20,zmes ga malo povečala in sedaj pri 35 me mika,da bi si še kaj dodala :)))
Moja hči je sedaj stara 9 let in vsake počitnice si nalepi nalepke tatooja in me ne moti….če bo želela čez par let pravi tatoo,kaj bom naredila?
Nevem,mogoče kompromis,kot so zgoraj omenile mamice…..res pa je,da se sama bolj zavzamem,kdo ima tatoo in vam povem,da ga ima ogromno najstnic,ki niso polnoletne…..to vidim na morju ali v toplicah…
Vedno pa rečem,da bo tatoo edina lepa stvar ne meni,ko bom stara :)))
p.s.
ima katera tatoo na prstu?Imela bi ga namesto prstana,pa me zanima,kako se obnese…aja,pa če boli…ko se ga dela 😉
lep dan
Hvala bogu, da mi mama ni dovolila, da bi si naredila tattoo pri 16. Na skrivaj sem si šla naredit pirsing v jezik, čez eno leto me je minilo, sem ga dala ven in sedaj ni sledu o tem. Tattoo pa bi ostal in mislim, da sedaj bi mi bilo pošteno žal, ker takrat sem si želela zmaja čez cel hrbet in z repom ovitim okoli roke do zapestja :))
Jaz sem si tatoo zaželela pri 20-ih, eno leto sem razmišljala ali mi kdaj ne bo žal in potem sem si pri 21-ih dala narediti tamptoo (začasni tatoo, to so začeli takat delati kozmetični saloni). Izginil naj bi (postopoma) v cca 4-ih letih. No, danes je tega že 12 let in še vedno ga imam, le da ni več tako lep kot je bil, ker res postooma izginja.
In še nekaj: želja za tatujem me še vedno ni minila, zdaj bi si dala narediti pravega, če ne bi imela tega … pa še ena stvar me ovira: strah me je bolečine ;-))
Odvisno.
Ce bi si zelela tetovirati kaj trenutno trendi, potem ji sigurno ne bi pustila. verjetno tudi v kaksnem drugem primeru ne bi bila navdusena nad tetovazo, ker je clovek pri 15-ih zelo nezrel, tatoo je pa za cel life.
Bi ji pa kupovala tatooje na osnovi kane, je to tudi eno zadovoljstvo. Ce je zelja po tatooju ne bi minila, naj se tetovira cez nekaj let. Tudi jaz bi se, ce bi se le lahko odlocila na katerem delu telesa in kaj bi nosila do konca zivljenja.
Zahvaljujem se vsem, ki ste mi svetovali in bili z mano pripravljeni deliti izkušnje. Sedaj me pa zanima še nekaj. Glede na to, da bo verjetno prej ali slej prišlo do tega, bi raje bila z njo, kot pa da si naredi tatoo kr nekje na skrivaj. Kaj mi svetujete, na kaj naj bomo pozorni, ko bomo izbirali ,,salon,,.Danes jih je res veliko in verjetno vsi vse obljubljajo. Na kaj naj torej pazim, da bo hči resnično v dobrih rokah, ker ne želim, da stakne kakšne infekcije ali pa da bo šlampasto narejeno?
Hvala
Tudi moja hči si je želela tattoo.Mi je povedala,pokazala kaj želi.Sem premišljevala nekaj časa.Skupaj sva obiskale salon kjer delajo tattooje,se je naročila in sem šla z njo.Gospod nama je vse razložil,tako da ne vidim razloga zakaj ne.Ima pa na desnei roki,na notranji strani zapestja 3 zvezdice,in zgleda lepo.
Jaz bi svetovala, da veliko pozornosti namenite pogovoru, kaj naj bi tatu predstavljal, kje naj bi bil in kako velik. Predvsem motiv zna biti problematičen, naj si hči res izbere nekaj posebnega, takega, kar ji nekaj pomeni, ne kar je trenutno moderno. Metuljčki, kitajske črke, astrološka znamenja so zelo pogosti tatuji, ki ih pravi tetoverji zelo neradi delajo, ker nimajo nobene prave vrednosti, saj jih ima vsak drugi. Punca naj dobro razmisli, da ji ne bo čez nekaj let žal. Predvsem kakih začetnic za božjo voljo ne.
Dobro naj razmisli tudi o mestu tatuja, naj bo tako, da bo moč tatu tudi skriti, če bo potrebno, npr. ob razgovoru za službo itd. Rama, nadlaket in gleženj so zelo slaba mesta za tetovažo. Da ne bo potem celo poletje skakala okrog v dolgih hlačah in majici, ker bi jo bilo sram slikice. Dobro mesto je recimo ledveni del hrbta, tudi dekolte pogojno. Trebuh ji pa odsvetuj, saj se zna zadeva zelo iznakaziti, če bo imela enkrat otroke.
Glede studia pa ne znam svetovati, pozanimaj se malo še na drugih forumih. Odsvetovala bi edino Johna iz Ljubljane, ki je tudi najbolj znan, sem slišala že kar nekaj kritik na njegov račun.
enako, 5 letni bi naj bil. meni je res začel po 5. letih izginjat in zdaj po 10. se skoraj več ne vidi (kolegica si ga je dala delat takoj za mano, pri drugi kozmetičarki, o na ima zdaj še vedno takšnega, kot bi bilo to včeraj in bi že rada da izgine:) )
moj je bil dolgo lep, le črte so se tanjšale…zdaj je še tu pa tam kakšna skoraj nevidna črtica (če ne veš, ne vidiš) – na prsih
nikoli mi ni bilo žal, od nekdaj pa sem imela lušte po pravem in sem si ga privoščila lani
razmišljam pa tudi tako, da ga pokažem takrat, ko sama želim (poleti, na morju) in se ne vidi vedno, ker se lepo prekrije z oblačili – na križu
pomen je pa tudi poseben, samo moj, samo zame, sem ga dolgo iskala in risala…vem, da mi ne bo nikoli žal 🙂
če ga bo hči kdaj želela, ji bom pomagala pri odločitvi kam in kaj, meni bi bilo všeč, če bi ga imela 🙂