Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja hčerko prosi za darilo

hčerko prosi za darilo

Sem se odločila, da ji bo podarila eno res malo darilce. Če ga bo potem sploh pokazala staršem pa dvomim. Vsem se zahvaljujem za mnenja, zelo zanimiva razmišljanja in izkušnje. Tudi jaz mislim, da bi vsaj glede določenih stvari lahko upoštevali otrokove želje, sploh če dajejo jasne signale kaj si želijo. Glede pomislekov, da verjetno ne praznuje z vrstniki zaradi denarja (ali vere) je nekaj resnice na tem, vendar niso (ne bi mogla reči) revni, zagotovo pa zelo verni (katol.). Hčerka jo je že 2x povabila na praznovanje svojega roj.dne, ker pa je ni bilo, se mi je posvetilo zakaj in ko je hčeri le povedala, kaj si starši mislijo o praznovanju rojstnih dni, sem videla, da sem prav domnevala. Za darila pa res bolj nekateri starši komplicirajo, moja hči je bila od daril najbolj vesela slike, ki ji jo je na platno narisala sošolka.

Zanimivo. Jaz k tebi ja, ti k meni ne.
Pa res nikoli ne pomislite, da bi tiste, ki jo povabijo, povabili kdaj tudi sami?

Zakaj pa ne praznuje s prijatelji?[/quote]

Rojena je sredi Julija in takrat so vsi njeni sošolci in prijatelji (večina šolo obveznih in so med počitnicami v varstvu) več ali manj na morju, pri babicah, v Bosni, Makedoniji, v kolonijah ali kjerkoli že. Letos ni bilo razen ene sosede v tistem času nobenega doma, ko je bila v vrtcu je bilo lažje je imela praznovanje tam in kasneje pač kjerkoli že je praznovala.

Sva pa z možem prisegla, da ji letos organizirava praznovanje pred koncem šolskega leta, magari dva meseca prej in sva si oba označila na koledarju, da ne pozabiva.

Je pa zanimivo, da dobi veliko voščilnic, drobnih pozornosti in daril od sošolcev in prijateljev pred začetkom počitnic ali celo po pošti na dom.

Pa si ti sploh predstavljaš, koliko opletanja jezikov po MONu in drugih forumih bi bilo, če bi nek otrok prišel na praznovanje r.d. samo z voščilnico ali pa celo brez darila?!? Število ogledov > 3.000, število odgovorov > 100! Od začetka, da kako sploh lahko obstajajo tako neodgovorni ljudje, ki si upajo imeti otroka, če pa mu ne morejo zagotoviti finančno stabilnega otroštva in mladosti, do tega, da bi lahko sami izdelali 1.000 daril za takorekoč nič denarja, da bi lahko peglali, ritke brisali, štihali starejšim občanom in tako poskrbeli za gmotno in čustveno prehranjenost svojega podmladka! Primoža bi prisilili v zbranje sredstev za siromašno družino, razbesnele mone bi jih prijavile na Tednik, medtem ko bi Preverjeno in Svet na Kanalu A reagirali kar samoiniciativno!

Sram nj te bo. Da takole govoriš o naši hčeri,kakor da je neka revica. Mi da ji ne dovolimo. Sram naj te bo

Zdj si pa tiho?? Saj po toči je zvoniti res prepozno

New Report

Close