Hčerki je že tretji teden slabo
Pozdravljeni,
naši osemletni hčerki, ki je sicer zdrava deklica, je že tretji teden slabo. Slabosti se pojavijo ob vsakem telesnem naporu. Zvrti se ji in hipoma postane šibka. KO se uleže, je hitro bolje. Vodo in blato odvaja normalno,čeprav nekoliko pogosteje kot sicer, tudi bruha ne. Je normalno. Ima povišano temperaturo. Izmerila sem ji tudi že pritisk, pa je vse ok. Bili sva že dvakrat pri zdravniku. Prvič so vzeli vodo, vrednosti so bile nekoliko povišane in so rekli, da je viroza. Takrat je imela tudi nahod in vneto grlo. Ker se stanje po dobrem tednu ni izboljšalo, sva šli še enkrat. Vzeli so kri in spet so postavili diagnozo viroza. Zdaj me počasi že skrbi, ker se mi zdi, da tole stanje vendarle že nekoliko predolgo traja.
Kako naj ukrepam naprej?
Hvala vnaprej za odgovor.
Pozdravljeni!
Res se viroza lahko dolgo vleče, a ni nujno, da je povezana s slabostmi. Pri nepojasnjenih slabostih se je lahko zadaj kakšna povsem druga težava (skrbi, pozornost…) kar je pogosto težko razvozlati. V poštev pride še kar nekaj bolj eksotičnih stvari. Za kakšno idejo povprašajte še na forumu pediatrija, kjer se ukvarjajo le z otroci.
Lep pozdrav!
Letelo je na morebitne srčno-žilne “težave” (ne nujno nevarne), načeloma pa sodijo slabosti, omotice, vrtoglavice med precej nespecifične težave, ki jih lahko povzročajo številne stvari. EKG posnetek bi bil verjetno primeren začetek obravnave.
Lep pozdrav!