Najdi forum

hčerka me nima rada

pozdravljeni,

Imam hčerko staro dve leti in pol, imam jo neizmerno rada,vse bi naredila zanjo vse bi ji dala, vse ji tako že dam,ni minute da se nebi spomnila nanjo,ko je v vrtecu.Kadar je doma skrbim zanjo 24 ur na dan,skratka vse naredim kar je treba, se veliko ukvarjam z njo,vse,vse,vse,kar je v moji moči,kar tudi ve mamice storite za svoje otroke.
Ampak ona ima rajši očeta,oče je zanjo zrak,hrana in voda.Brez njega še dihat ne more.Ko ga ni doma se malika samo joka in ga skozi kliče,kot da je edini na svetu,jaz pa kot da me ni.In to je dnevno.Pravi,da zraven mene ni fajn,da me nima rada.Nemorem je umiriti,redko kdaj da se potolaži vendar takrat se sploh noče nič igrati z mano.
Ne vem kaj naj naredim,pa tako bi rada da bi me imela rada,da bi tudi jaz kdaj kaj veljala ne samo on.
Ko gre on zjutraj v službo malika prvo vpraša, ko se zbudi, kje je ata,ata naj pride po mene v vrtec,ko pa je on popoldan v službi pa je tako cel obup,si lahko mislite.
Nevem,sedaj sem še 4 mesece v porodniški, potem pa grem na šiht,mogoče bo potem boljš ko me nebo toliko videla,da me bo imela rajši.

Kako je pa pri vas, ali je bila katera v takšni situaciji kot se jaz,ker včasih kr pomislim da bi bilo boljše,da me nebi več bilo.
Hvala za odgovore,lp

Živjo!

Ne delaj si skrbi. Je bilo pri meni enako. Jaz sem bila z njo vsako minuto in je bila vesela samo atija, ker ga je bolj malo videla.
Drugace ce se jaz na otrostvo spolnim je bil tudi samo ati aktualen.

Saj se bo spremenila. Saj v bistvu pri teh letih se ne ve kaj pomeni ta beseda.
Se bo spremenila . Se kaksno leto.

Bo pa kaksen sincek se in bo ravno obratno.

lp

vsak otrok na svetu ima rad mamo!!! to je naravni zakon, ki velja že od prvega otroka na zemlji.
le, da morda ti ne čutiš (zdaj) tako, kot bi ti želela.
boš videla in začutila v sebi in od nje, še prej kot bi si mislila.
le ne bod jezna nanjo in ne tepi je!
prisluhni “srcu”.

Imej rada samo sebe.
Imej rada svojega moža.
Imej rada svojo hčerko.
Po tem vrstnem redu. In potem bo tudi vajin odnos s hčerko drugačen. Če boš tako nadaljevala kot zdaj, jo boš pa zadušila (pa sebe tudi). Se pravi: pusti ji dihat! (in zadihaj sama!)

To je nekaj najbolj normalnega. Vse hčerke smo imele raje očete, sinčki pa svoje mamice.
Tukaj si preberi več in se lepo pomiri in uživaj v življenju.
http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=8.
Srečno!

mal sem dobila občutek, da preveč visiš na njej. mogoče noče tega, hoče malo več svobode.
mogoče je bolj kot kvantiteta pomembna tudi kvaliteta časa, ki ga preživljaš skupaj.

“vse ji tako že dam”: a si prepričana? da ji daš to, kar resnično rabi? jaz si za svoje otroke tega ne bi upala trditi, pa jih imem neizmerno rada in zelo veliko sem z njima.

“ni minute da se nebi spomnila nanjo,ko je v vrtecu”: roko na srce, to ni res. na otroke v služni ne mroemo misliti stalno, ker smo pač v službi in je treba delat.

pojem imeti nekoga rad je zelo težek pojem, ki ga tako mali otrok še ne razume.

kako pa preživljata čas skupaj? igre, pospravljanje, kuhanje, pomivanje, sprehodi, branje knjig… ?

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

V bistvu se ne čudim.
Tamala te bere kot odprto knjigo, ki ji je skoz na razpolago in te je sita, ker siliš vanjo. Daj ji malo svobode saj ni žival!

Omenila si porodniško. Kar je potem verjetno, da imate še enega malčka? Je sprememba obnašanja starejše prišla z novim članom družine?
Poznam primer, ko je starejši otrok “zameril” mamici, ker je rodila še enega otroka. Ljubosumja do sorojenca ni kazal, se pa je do mamice podobno obnašal, kot vaša do tebe.

New Report

Close