Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Hčerka joka kadar mora k očetu

Hčerka joka kadar mora k očetu

Ja tipično egoistično razmišljanje, ki ga jaz nisem zmogla ko sem na ultrazvoku videla drobcen utripajoči srček v meni…ki bi bil popolnoma nebogljen pred mojo odločitvijo če bi se ga odločila odpravit..tudi očetu tako kot tebi to ni predstavljalo in pomenilo nič..pač otroka odpraviš kaj pa je to, majhen poseg nič drugega če že pride do tega. Zame pa je bilo to in tudi je bitje, ki je bilo živo in mu življenja nisem bila sposobna vzeti. Če bi razmišljala le na sebe bi se glede na težave ki sem si jih s tem nakopala sigurno naredila drugače. Vendar se počutim odraslo kar pomeni da je potrebno sprejemati odgovornosti tudi za druge ne samo za lastno zadovoljstvo in užitke.

tudi tip je odgovoren za svoje seme. Naj ga trosi tam, kjer želi pridelek.
Sicer pa so iznajdli kondom. Že davno.

Ja se strinjam, glede ljubezni do otroka pa ti lahko povem da ženska ki se v takih razmerah kot sem se jaz odloči za otroka, ga ima resnično maksimalno rada že v izhodišču. Negativizma se pa navzameš ko te otrokov oće leto za letom vlači po sodiščih in iz tebe brez razloga dela kriminalca ipd..hočem pa biti le dobra mama…imamo pač različne izkušnje in naključja v življenju nas pripeljejo do različnih situacij…v najhujših primerih tudi do takih kot se je zgodila gospej Jožici v Zdenski vasi…jaz sem prepričana da je bila dobra ženska in mati…

Bravo, kratko in jedrnato povedano bistvo. Absolutno se strinjam še posebej v mojem primeru ko je tip že krepko v četrtem desetletju svojega življenja in ne najstnik. Verjemte ljudje da mi je bilo zelo hudo potem poslušat njegove očitke in obtožbe o tem kako sem kriva in neodgovorna ker sem zanosila. Zelo hudo je prenašat njegovo sovraštvo ki mi ga zaradi tega ob vsaki priložnosti izkazuje. Da bo kdaj drugače po šestih letih nimam več upanja. In on je otrokov oče…prav zato je to tako hudo. V dobro otroka bi moral it čez to, pa ne gre.

Nina,na govorim o abortusu,govorim o kontracepciji in o tem,da ima tudi moški pravico odločat ali bo oče ali ne.

Oh,a ti sexaš samo ko hočeš zanosit,al kaj?

Čudi me , da tukaj ne oglaša več žensk , ki so delala abortus. Saj je Ninino prepričevanje zelo jasno: jaz sem neizmerno ljubila…prasec je pa egoist, bi ga pa abortiral. Kaj pa tisoče tistih žensk , ki vsako leto abortirajo. Nina – a misliš da so egoistične prasice… Povej…bi jim bilo morda potneje ,ko bodo imele otroka, le tega oduzeti ( saj so eno ubogo srčece že fentale) .. Kam vodi tvoja SKISANA logika… Nikamor, ker nisi sposobna normalno razmišljat…
Dileme abortusov so tako zapletene, da si ne drzni o njih klobasati takih neumnosti kot jih pišeš zgoraj.

No frik, pa se javlja ena, ki je imela abortus! Ko sva bila z bivšim že pošteno pri koncu najine veze sem zanosila, oba sva se strinjala, da je to edina pametna rešitev. Res, da me je srce bolelo, vendar še danes mislim, da sem storila prav, ker sva se z bivšim kmalu po tistem razšla.

Nia havla , vendar je vprašanje postavljeno bolj retorično, saj se Nina postavlja na pozicijo boginje plodnosti. …Ubogi njeni otrok..

Jaz sama sebe ne smatram kot boginjo plodnosti! Je pa res da brez zaščite zanosim sam da se me tip dotakne :)))))
Razumem pa tudi Nino! Verjamem, da je težko, ko rodiš otroka, oče pa ga ne mara! Midva z ex imava 2 skupna otroka in se jima oba 100% posvečava, “požrla” sva svoje osebne zamere v dobro otrok in RES sedaj delava v dobro njih. Na začetku je bilo hudo, sedaj pa imava vsak svoje življenje in VEDNO bova imela skupne otroke. To sva oba sprejela in tako živiva. Mogoče je razlika pri nas, da je moj ex otrok ločenih staršev in oče nikoli ni imel časa zanj!

Ja sej midva se razumeva. Ampak motjo me skrajneži kot je na primer Nina. Ti praviš, da zanosiš če te tip sam mal lepš pogleda. Ampak ni vedno tko. Če bi moški 100% oplodil žensko vsakič ko se kresneta,pol bi bil tudi 100% odgovoren za vse kar dela. Pa ni tako. Ne vem koliko je to v procentih. Velikokrat pa se zgodi , da ženska pristane na odnos brez zaščite #v bolj varnih dneh#. In ona in predvsem ona ve , kdaj te dnevi so. Tako razmišlja večino moških..In če nina tega ne ve ali ni vedela , potem je iz lune, da ne rečem, kaj hujšega. Kolk je žensk ,ki se za otroke odločijo same, ne glede na to , da vedo, da fotru ni do otroka. Pol se pa zgovarjajo, daje bil otrok nezaželen. In da je fotr prasc. Koliko je takih , ki otroka planirajo kot rešitev zveze.. in ko to ne gre je fotr zopet presc. Najbolj debilno pri teh ženskah pa je, da ko se oče zbližuje z otrokom, ki ga ni želel, ko ga sšasoma vzlubi, mu ta ista skrbna mati pljuva v obraz…

Ja ti sigurno veš kakšne so te dileme pred katerimi se znajde ženska v taki situaciji…egoistične prasice pa navajaš ti jaz jih nikakor nisem nisti slučajno…jih pa poznam nekaj ki so se tako odločile. V taki sitaciji je vsaka odločitev težka in v tebi pusti posledice za vse življenje. Pred tako odločitvijo moški ne morete biti, niti nočete razumeti čeprav bi lahko..to tvoje pisanje samo potrjuje…

..po drugi strani pa tudi moški lahko poskrbi za zaščito če noče imet otrok..če pa je ženska že tako grozna ne vem zakaj seksa z njo..sicer pa se mi zdi brez veze da se obmetavava. Lej saj si sam lepo napisal da čeprav tega otroka fotr prej ni želel in ga potem vzljubi saj je vendar njegov otrok, to je vse lepo. To da ga mati pljuva zaradi tega pa ne bo držalo vsaj v mojem primeru ne…mene prav to boli da me on še vedno pljuva in mi očita da sem kriva ker sem zanosila in neodgovorna ipd…če je otroka resnično vzljubu bi tega ne počel, boli me ker me zaradi tega sovraži in nagaja. Rada bi da bi vse pustila za sabo in se lepo pogovorila ter delala tko da bi bilo za otroka prou. Rada bi da bi se pogovarjala o njegovi vzgoji in o enotnih pristopih namesto da počne stvari samo zato ker nasprotujejo mojim in ne zato ker so v redu za otroka.

To je zakon, ki je pisan za nicvredne ocete, zakaj je odsel, ce je tako v redu oce, zakon bi moral biti napisan drugace, sem babica vnucku, ki pa se ga boji, a mu je vcepil v glavo da ne sme reci da ne gre k njemu, zdaj je v soli, ko mora tisti dan k njemu, ga boli glava, da mora mami ponj v solo in potem ni treba k atu, CSD  in ministrstvo bi moralo zakone napisati v prid otrok ne pa pokvarjenemu ocetu, povrh se alkoholik lahko ima otroka, zgreseno in drzava pravi za otroke vse, dalec od tega.

New Report

Close