Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Hčerka joka kadar mora k očetu

Hčerka joka kadar mora k očetu

Pozdravljeni!

Sem mama 6 letne punčke in imam grozne težave z bivšim možem zaradi stikov.
hčerka noče hodit k njemu. Kadarkoli pride ponjo, se skrije v svojo sobo in noče ven. Njen oče jo navadno prime in odnese v avto, ampak mala joka, da se ti srce trga. Ko se vrne domov, je včasih tako “čudna”, nekaj časa ne govori, včasih takoj po vstopu v stanovanje začne govorit stvari, ki ji jih je tata naročil.
Srce se mi trga kadar mora k očetu in včasih se z njim skregam in mu ne pustim, da jo “na silo” odpelje.

Imate podobne izkušnje? Kaj naj naredim? Na Centru so mi rekli ,da ne morejo nič ,da hčerka mora hodit k očetu, ampak meni se zdi to mučenje otroka. Morava res čakati do njenega 10 leta, do bo sama povedala, da noče k tatiju in ali bodo njeno mnenje spolh upoštevali?

lp,

izkušenj nimam, samo, ko berem, pomislim tudi na tiste grozne stvari (glede na to, kaj vse beremo). Se pa opravičujem, ker sem to napisala. Ne vem, to je malo čudno, da se hčerka tako brani, na vse kriplje, to že ni nič dobrega. Mogoče je povprašaš, kaj počneta, zakaj noče k njemu, …in podobno, saj pri 6 letih bi hčerkica sigurno že kaj povedala. Mislim si, da jaz sigurno ne bi pustila oz. bi se trudila, da je NE ODPELJE.

Ne zameri mojemu laičnemu komentarju…

maja

ne smem je ne pustit k njemu, ker je že vložil dve tožbi zaradi onemogočanja stikov. strah me je, da mi jo bo sodišče vzelo in jo dodelilo njemu, čeprav jaz res ne onemogočam stike. srce se mi trga, ko vidim hčerko, kako se otepa odhoda k očetu.

Ne vem, po naravi sem do ljudi bolj zaupljiva kot ne, a ob tvojem pismu so se mi porodili ne preveč prijetni občutki. Z deklico bi se poskušala pogovoriti, zakaj ne mara k očetu in če ti bi ne bi znala prav dobro opisati zakaj, bi pri svojem otroku vključila dobrega psihologa, da bi z raznimi socialnimi igrami razvozlal vzroke njene stiske.
Lahko joče samo, ker se vživi v tvoje občutke in čuti, da je tebi hudo, ko gre, lahko pa gre tudi za kakšno obliko zlorabe. Po moje je zloraba že to, da recimo govori neresnice o tebi.
Ob morebitni strokovni pomoči bo hkrati pripravljen še kakšen protiargument ob njegovih tožbah…

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Pogovori se s hčerko. Pelji jo na tortico, pojdita na sprehod, v kino, naj ti pomaga pri nakupovanju ali se igrajta in jo spotoma sprašuj kaj pa onadva počneta, a se tudi onadva igrata, ne vem morda določeno igrico, ipd. Morda se ti bo posrečilo in ti bo kaj povedala.

Zdravo zaskrbljena mama!
Vsekakor ti svetujem obisk pri psihologu. Za začetek pa si morda lahko prebereš prispevek Jasne Tepina na med.over.net o Borutu Pogačniku in tem, kaj nam sporoča otrokova risba:

http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=9128

In strinjam se z j…

Lep pozdrav.

Kakšno onemogočanje prosim, če mala noče z njim.
Dopovej CSD-ju in očetu deklice, da jih boš tožila.
Sklicuj se na Konvencijo o otrokovih pravicah.
Ali je v dobro otroka, da trpi.
Naj se dobivata v varni sobi na CSD-ju.

Malo pameti prosim , drage dopisovalke. Če med vrsticame preberete boste zasledile “ne smem je ne pustit k njemu, ker je že vložil dve tožbi zaradi onemogočanja stikov”. Tožbi zaradi onemogočanjev stikov se vloži, ko nekdo onemogoča stike!! Povejte, kaj ste delali do sedaj. Če vas je tožil ..ste mu očitno onemogočali stike. In do česa je prišlo sedaj. Očetu ste naredili že toliko sranja, da se ga sedaj bojite. In to podobo ste sedaj prenesli na svojega otroka. Glede na malo spremenjene okoliščine v Sloveniji vam verjetno res ne uide, da vam ob takem ravnanju odvzamejo otroka. Zakon namreč zahteva , da mati otroka ne samo pripelje temveč tudi pripravi na stike.
Mislim , da je v neki knjigi zapisal Rugelj, da bi moškemu ki nagaja ženski s tem , da samo zaradi zlobe hoče dobiti otroka, tega otroka tudi dal. Če je oče res samo en kup zlobe, bi otroka že po zelo kratkem času vrnil, saj ne bi bil zmožen zdržati dalj žasa ob otroku.
Pa probajte to “veleumje” avtorja, ki ga ženske tako ljubite. Verjetno pa se bojite, da bi se izkazalo, da oče le ni tako slab ,kot hočete vsem dokazati.

Dobro napisano. Poznam kar nekaj mamic, ki samo zaradi kljubovanja in sovražnosti nagajajo s stiki.In najkrajše potegnejo seveda otroci.

no, v tem priemru dam roko v ogenj, da ni tako. in tile komentrarji so , upam, namenjeni samo temu točno določenemu primeru.

Jst ne bi dal roke v ogenj ne za enega ne za drugega. Sem pa samo logično razmišljal. O volji otroka pa sledeče. Pred leti je bil zelo odmeven primer ” Šubic” . Če se ne spomnite, ugrabil je sina in z njim pobegnil v indonezijo. Po 3 leti sta se vrnila, nekaj dni po 10. rojstnem dnevu sina. Sin matere ni hotel videti, hotel je ostati pri očetu, kljub njegovi volji pa je sodišče odločilo drugače. Zato se na izračeno voljo otroka ne zanašajte preveč, saj pogosto preko njega govorijo starši. V tistem primeru nori fotr.

Dragi Frik, zato pa naj se dobiva otrok pod nadzorstvom CSDja v zato primernem prostoru.
Kot vem imajo nekateri CSDji ravno zato sobe, v katerih so lahko starši na “obisku ” pri otroku. In so pod nadzorom.
Tako se bo dvom o primernosti ali neprimernosti obnašanja otrokovega očeta lažje potrdil ali zavrgel.
Vsak oče tudi ni primeren za očeta. Na žalost.

Draga Paket,

se pridružujem mnenju mnogih odgovorov. Poskušaj ugotoviti zakaj se hčerka joče (tudi s pomočjo psihologa), stikov pa nimaš pravice oteževati in onemogočati. Sprosti se, morda tudi Tvoja napetost vpliva na odnos do očeta. Uporabi vse institucije in pomoč, da otroku omogočiš dobrega očeta – morda potrebuje veliko pomoči in svetovanja pri opravjanju svoje očetovske vloge.

“Vsak oče tudi ni primeren za očeta.Na žalost.”je zapisala “ne dovoli”.

Bi rada vprašala bivše žene teh istih moških,koliko časa so živele z njimi,brez otrok?Dovolj dolgo,da so jih spoznale?
Razumem,da tako moški-kot oče-,kot ženska-kot mati,nagajata drug drugemu ob ločitvi,da oba uporabljata otroka kot predmet izsiljevanja,in podobno.Ne razumem pa,da ženska po toliko letih starševstva ugotovi,da njen ex ni primeren za očeta,če si le ta prizadeva za stike z otrokom.Neprimeren je,morda, tisti,ki ga otrok absolutno ne zanima-pa se mi spet poraja vprašanje,ali ženske tega prej niso vedele ali pa so samo pozabile vzeti tabletko?

Lp

Lahko bi začel tolči z teško artilerijo po materah ,ki imajo mnenje , da se očetu prepreči stike. Bruhal bi ogenj in polival gnojnico… NE Ne želim se izeačiti z ekstermisti. Sem pa tja se tudi tukaj pojavi kaka razumna ideja. Predvsem pogrešam, da je vsa “pomoč” usmerjena v “prisiljevanje” očeta v nekaj kar sploh ni jasno zakaj se dogaja.
Drage mame , malo razmislite, kako bi se obema pomagalo. POMAGALO . Kaj pa je pomoč , Da nekoga lopneš po betici. NE – ponudi mu roko. Ne obnašajte se kot bogovi in ne mislite , da ste nezmotljive. Merila , ki jih postavljajo naj veljajo za oba. Varna soba!?? Dobro. Toda naj tudi mati prvo dokaže, da ima vse koleščke na pravem mestu. Verjetno bo sedaj frčalo perje…Ja če postavljate pogoje, in merila mora to veljati za oba. Vse manj je samoumevno, da imate exluzivno pravico nad otoci. Ne na koncu koncev lahko ponovim misel prebrano na enem od vaših forumov. “kdo pa so ti nemogoči očetje?.. Otroci takih mater kot ste ve, ki so sedaj odrasli. Malo poglejte okoli sebe koga delate… Ste še zadovoljne???? Horde pijancev , narkomanov, delomrznešev.
Najbolj bizarna misel je, da nekdo ki se trudi, da bi imel stike z otroci, kasira obtožbe da mu ni do otok..Do česa pa mu je ? Da vam nagaja ..s tem da imate lahko nekaj ur ali pa vikend končno zase!

TI SI PA RES FRIK! KAJ TEBE BRIGA KAKO JE OTROKU – TEGA NITI OMENIL NISI SAJ MOŠKI-FRIKI TVOJEGA KOVA TE DIMENZIJE NIMATE! TI BI GA KAR DAL OČETU KOT DA SO STIKI EDINA KVALITETA V OTROKOVEM ŽIVLJENJU…MATERE SMO PA ITAK GROZOTE PO SILI NARAVE LE STROJI ZA ROJEVANJE POTEM PA SAMO OVIRAMO STIKE IN DELAMO GROZNO KRIVICO UBOGIM REVČKOM OČETOM..KI SICER ŽE V ŠTARTU NISO HOTELI IMETI OTROKA….DALEČ OD TEGA DA MISLIM DA PA PRAVIH MOŠKIH NI!!!

Nina niti volje niti časa nimam , da ti še enkrat odgovarjam. Preber si nekaj postov, ki sem jih napisal, pa ne samo jaz, je tudi kar nekaj ženskih odgovorov, ki so zelo življensko , spravljivi in nadvse razumni. Na žalost si na nivoju na katerem se lahko pogovarjaš samo z aktivisti “Podosa”. Dobte se ekrat skupaj in pokolte en duzga, potolčte in razbite en dugmu pregrete fundamentalistične butice!!!

JA FRIK NEKATERE ŽENSKE SO SPRAVLJIVE SEJ NA KONCU ČE HOČMO PREŽIVET MORAMO RES BITI SPRAVLJIVI KAR VSI…CELO JEST TUD ČE SI TO NAJBRŽ TEŽKO PREDSTAVLJAŠ…NE VEM PA ČE JE KATERA OD TEH ŽENSK KI JIH TI NAVAJAŠ ZA TEBE PA ITAK VEM DA NISI DOŽIVEL TEGA KAR SEM JEST OB TEM KO SEM FOTRU OTROKA POVEDALA DA SEM NOSEČA IN JE ZNOREL ZAHTEVAL SPLAV IN SE CELO MOJO RIZIČNO NOSEČNOST KO SI KEJ DOSTI NISM MOGLA POMAGAT, NI PRIKAZAL…PA TUD POL GA NI KEJ DOSTI BRIGALO ZA OTROKA DOKLER NISEM ZAHTEVALA PREŽIVNINE..IN TO ZATO KER SO MI NA OBČINI IN CSD LOMILI ŠKATLE DA BOM MORALA ZATO KER NISEM UREDILA PREŽIVNINE PLAČEVATI POLNO CENO VRTCA (CCA 85.000SIT), NE BOM IMELA OTROŠKEGA IPD. POTEM SE JE PA ZAČELA VOJNA IN GROŽNJE DA MI BO OTROKA VZEL..TKO NA KONCU PA ČE HOČEM PREŽIVET MORAM BITI ŠE SPRAVLJIVA…V GLAVNEM TO SO ZELO TEŽKE TEME..PA NE DA MISLIM DA OČE KAKORKOL NIMA PRAVICE DO STIKOV Z OTROKOM…PROBEJ NO MALO ZLEST V MOJO KOŽO..

Nina,a lahko uporabljaš male tiskane črke,ker imam skoz občutek,da se dereš name,ko te berem?
Želim reči samo to,da predno sem jaz zanosila,sem se s partnerjem o tem dogovorila.Da če partner ne bi bil za to,pač ne bi.A ni to enostavno?
Zdaj si jezna na cel svet,ker tvoj ni hotel otroka in je hotel splav.Vraga,saj imajo tudi moški pravico povedat kdaj se čutijo dovolj zreli za otroke in kdaj jih želijo.
Ne mi govorit,da je tudi on odgovoren za to,da si zanosila (tehnično že…).Sem mnenja,da če nočem zanosit se bom zaščitila,pa četudi mi partner stokrat zatrdi,da se bo on.Za svoje telo sem odgovorna samo jaz.

Očitno si ga izsiljevala z otrokom takrat in ga hočeš še naprej.

Sem rekla bobu bob.LP

Se strinjam s Klaro, lepo prosim male črke, se sploh ne da brat. Pa še res je, da velike črke na netu pomenijo isto kot kričanje. Nina to Tvojim že tako negativističnim in jeznim sporočilom daje še dodaten pečat. Žal s svojo jezo ne boš koristila nikomur, saj so nasveti neuporabni. Prav tako pa tudi Tvoj otročiček potrebuje mamo, ki ima rada sebe in njega.

Lena

New Report

Close