HATMARA MERKAVA METODA
Od prijatelja in učitelja Zlatana Čeha sem prejel naslednje sporočilo:
” Kolegice so protestirale pri meni zaradi tvojega komentarja na enem od forumov.
Citiram:
“Tečaji HMM so v Ljubljani vsako pomlad, vodi jih sama Naomi. Vse ostalo ni omembe vredno…. Spremljajte naš forum in boste pravočasno obveščeni.”
Tisti, ki so bili na tečaju pri meni, imajo namreč popolnoma drugačno mnenje od tvojega. Res je, da najbrž zdaj ne veš najbolje, kaj vse smo pogruntali, kaj vse delamo in na kakšen način, ker se ne udeležuješ naših občasnih srečanj. Ampak moji tečajniki so zadovoljni in Hatmaro na veliko uporabljajo zase in za druge.
Moje osebno mnenje, ki temelji na mojem učenju in na preverjanju znanja mojih kolegov iz časa, ko smo se učili pri Naomi je, da smo se naučili zelo malo. Ne zato, ker Naomi ne bi poznala tematike, ampak zato, ker nam ni bila podana na način, ki bi nam bil razumljiv. V principu je težava tudi v prevodu, ne toliko pri naših prevajalcih ampak pri Naomijinem prevodu iz hebrejščine v angleščino. Vedno bolj sem tudi prepričan, da nam določena snov ni smela biti razložena taka kot je, ampak to je tema širšega pogovora.
Mi smo vseeno Evropejci in ne Hebrejci. Pri nas nima vsak pojem več pomenov kot pri njih. Mi bolj razumemo razlago na nek tehnični, fizični način, vsaj na začetku. Če razmišljam kaj sem na začetku razumel sam in kaj razumem zdaj in to podobno primerjam še na kolegih, je zdaj res bistvena razlika. Ko so ti pa stvari enkrat dovolj jasne, pa se lahko vržeš v filozofske vode.
Naomi v Slo ne opravlja več začetnih tečajev, ker je za to izučila Xxxxxxx Xxxxxxa (ki ne opravlja tečajev), Xxxxxx Xxxxx (ki je imel do zdaj en tečaj v Mb), Xxxxxx Xxxxxx (ki je imela 2 ali 3 začetne tečaje, vendar ona uči malo drugače) in mene, ki sem imel že kar nekaj tečajev. Začetni tečaj pri meni poteka po Naomijini teoriji, ki je razložena pač malo bolj po naše, da se lažje razume (za filozofijo, kot sem že omenil, bo čas kasneje). Nadaljevalni tečaj ima dva modula. Prvi modul uči uporabo metode za zdravljenje s pomočjo tabel in programov, ki jih najdeš na forumu. In tabele in programi se redno dopolnjujejo z vsako novo idejo, ki jo prinese kdorkoli od nas in je na ožjem kolegiju preverjena in sprejeta.
Drugi modul je namenjen bolj specifičnim problemom, kot so npr. tudi medsebojni odnosi, projekti ipd.
Moj prijatelj ima prav in se mu ob tej priložnosti opravičujem, ker sem bil prepričan, da je dovolj poznan v krogih okoli HMM, da besede niso bile namenjene njemu. Vsekakor je učitelj in metamer, ki s svojim naprednim raziskovanjem in učenjem v mnogočem pomaga pri uvajanju HMM v Sloveniji, kar nekaj njegovih raziskovalnih uspehov pa nadkriljuje Naomine razlage. Zelo priporočam vsem, ki se zanimate za to tematiko in se opravičujem tudi njegovim učencem. Tudi sam uporabljam vse nejgove inovacije in to z uspehom.
Forum je zaprt za komentiranje.