Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hasimoto

hasimoto

Pred stirimi leti je zena s tableti odpravila pravzaprav s tableti odpravila tezave s scitnico,po diagnozi hasimoto.Zadnje case opazujem da spet postaja razdrazena in da so si je zacele tresti roke,pogosto pravi da je utrujena in hitro se poti.Se hasimoto ponavlja?Boji se zdravnika.

Jaz imam tudi Hashimoto. Tezave s scitnico se lahko ponavljajo. Meni zaenkrat zdravljenja niso predpisali kljub zelo zoprnim težavam. Mi je pa simptome olajšal avtogeni trening. Rezultati so vidni sele po nekaj mesecih rednega izvajanja, vendar se potrpežljivost obrestuje.

Spoštovani!

Hashimotov tiroiditis je kronična avtoimunska bolezen ščitnice. Najverjetneje je pri vaši ženi pred štirimi leti šlo za preveliko delovanje ščitnice (hipertirozo). Možno je, da se je bolezen ponovila. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil pregled in določil TSH in se odločil ali je potreben ponoven pregled pri tirologu, oziroma zdravljenje ščitnice.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close