Hashimotov tiroiditis – hipotiroza
Pozdravljeni,
v aprilu 2014 na predlog dermatologinje opravljen test za ščitnico; TSH povečan le za malo, ostalo v redu; nato poslana na vašo Polikliniko in samo zaradi povečanih anti TPO prejela tbl Euthrox. Zaradi močnih stranskih učinkov, mi je nadomestna spl. zdr. predlagala enomesečno prekinitev, tudi komentar, da sem jih dobila prezgodaj?
Po enomesečni prekinitvi spl. zdravnik na predlog tirologa, po naknadni preiskavi; povečan TSH za 100 % prejela tbl Eltroksin; ponovno grozni stranski učinki.
Po menjavi spl. zdravnikov v ZD, zamenjam spl. zdr, ki mi glede na vse predlaga, da poskusim z Novothralom.
Stranskih učinkov ni bilo več, počutje boljše.
Po večkratnih testiranjih krvi, TSH še vedno ostane iz preje previsoke vrednost TSH-ja, zelo nizek.
Izberem alternativna zdravljenja, zamenjam prehrano, rekreacijo itd. in po zadnjih dveh testiranjih, hormona T3 in T4 v mejah normale, TSH se je približal pravi vrednosti, tj. povečal za 43 %,
Zanima me, kaj menite glede uporabe zdravil Novothyral, ali bi jih iz polovice tbl morala znižati?
In kaj je z mnenjem tirologinje, da omenjene tbl povzročajo osteoporozo??
Zakaj potem pri nas poleg uradne medicine ne uporabljamo prav zaradi stranskih učinkov tudi alternativo?
Najlepša hvala za odgovor