Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo hashimoto – uspešnost zdravil?

hashimoto – uspešnost zdravil?

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede uspešnosti zdravljenja hashimota.
Euthyrox jemljem že več mesecev – dozo so mi vmes že dvakrat povečali. Še vedno se počutim enako obupno, komaj se prebijem iz dneva v dan. Pred časom sem na spletu zasledila, da se z uporabo teh tablet stanje izboljša samo približno 2/3 pacientov, 1/3 pa se stanje nikoli ne popravi. Ali to drži? Osebni zdravnik mi je sicer “zagotovil”, da se, ko najdejo pravi odmerek stanje zagotovo izboljša. Kakšne so vaše izkušnje? Ali zdravilo deluje v 100%, ali dejansko obstaja možnost, da se slabo počutje in vsi stranski učinki, ki ga spremljajo, nikoli ne popravi?

Najlepša hvala za odgovore in mnenja!

Hashimoto je avtoimunska bolezen, zato hipotiroza po Hashimotu ne bi smela biti obravnavana enako kot hipotiroza zaradi odstranjene ščitnice. Marsikdo mora dobiti zdravila s T3, da se počutje popravi. Treba je biti pozoren na dobro prehranjenost, poiskati kakšne prehranske intolerance. Feritin mora biti dovolj visok, vsaj 100. Stanje se v vsakem primeru popravi, koliko se bo izboljšalo, pa je odvisno tudi od posameznikovega prizadevanja na različnih področjih.
Lep pozdrav,

Alenka

Hvala za tale odgovor. Glede prehrane se trudim po najboljših močeh – izogibam se vsemu, kar naj bi negativno vplivalo na delovanje moje ščitnice, že eno leto pa sem tudi na strogi brezglutenski dieti, katero nameravam držati za vedno.

Glede zdravil s T3 – sklepam, da mi bo to predpisal tirolog?
Glede feritina – če sem dobro razumela različne članke, to z drugimi besedami pomeni, da moram zaužiti dovolj železa?

Feritin kaže na zaloge železa v telesu. Ni dovolj, da je železo visoko in hemoglobin v mejah. Tudi feritin mora biti dovolj visok.
Z zdravili s T3 pa ne bo šlo tako enostavno. Pri nas se jih ne dobi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close