Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hashimoto in prehranska dopolnila

Hashimoto in prehranska dopolnila

Pozdravljeni,
moji izvidi so:
TSH 2,4580mE/L
FT4 12,7 pmo/L
FT3 4,24 poml/L
anti Tg 20KE/L
anti TPO > 1300 KE/L

Zanima me, ali lahko jemljem prehransko dopolnilo L-Tyrosinom, ali mi bo le-to škodovalo?
Hvala za odgovor,
lp
Nika

Spoštovani!

pri vas gre zaa kronični lomfocitni tiroiditis Hashimoto in normalno delovanje ščitnice. Menim,da vam jemanje l-tirozina ne bo škodilo.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

zasledila sem omembe uporabe Herbalife. Herbalife izdeluje izdelke iz soje, sem pa slišala, da za hashimoto ni priporočjivo jesti sojo. Ali to drži?

Lp,
Barbara

Spoštovani!

Glede negativnega učinka soje na Hashimotov tiroiditis nimam ustreznih podatkov. Vsekakor prekomerna uporabna soje ni priporočljiva.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Tudi jaz imam Hashimoto,
zanima me sočasna uporaba q10 in selena, ki imata dodane vitamine…je to uredu, npr. 1 kapsula selena in 1 kapsula q10?

Spoštovani!

Pri Hashimotovem tiroiditisu ja selen koristen. Tudi za Q 10 ne vidim zadržka.

LP

Hvala za vaš odgovor,
namreč najhujša dva simptoma ki jih imam sta močno in hitro bitje srca ( včasih do 170 udarcev ) ter utrujenost – grozna utrujenost in nizek pritisk.
Glede na to da zdravila ni za Hashimoto je vsaj to, da se pije selen pa še q10…imam prav? 🙂 lahko še kako ublažimo svoje sipmtome?
Ker če se zdaj v začetni fazi ne pozdravimo, sledi hormonska terapija-tableti…pa smo tam…

Ali je možno da od jemanja selena boli želodec?je pa skupaj s cinkom in vitaminom E.

Spoštovani!

Večina bolnikov, ki prejema selen nima težav. Možno pa je, da so bolečine v želodcu v zvezi z jemanjem selena cinka in vitamina E. Verjetnejši sicer je drug vzrok za bolečine v želodcu.

Lp

Hvala za vaše odgovore,
sem vam pisala na mail – zaradi pregleda.
Še enkrat se vam zahvaljujem za vse vaše odgovore.

New Report

Close