Hashimoto in nosečnost
Pozdravljeni!
Sem v 13 tednu nosečnosti, zaradi mejnih vrednosti TSH( takrat je bil 4,2 v meji do 4,2) sem povečala odmerekzdravil iz Eutyrox 25 na 50 mcg. Sedaj je moj TSH že dva meseca 1,70 ( merim si ga vsak mesec). Pred 14 dnevi so se mi pojavile težave s drisko, ki je bila rumenkaste barve in se pojavlja samo zjutraj. Ginekolog je opravil jeterne teste, ti so bili v redu, nato sem pričela z dieto, ker sem sumila da je vzrok morda povečana želodčna kislina. Dieta je odpravila želodčno kislino, vendar je driska še vedno prisotna. Glede na to, da sem hkrati postala še malo anksiozna sem začela razmišljati ali je možno, da bi mi Eutyrox lahko povzročal težave ali da prilagoditev odmerka ni ustrezna. Pred zdravljenjem, ko sem imela TSH 6 sem imela zaradi ščitnice precej hude anksiozne težave, zato me malo skrbi, da bi se vrnile.
Za odgovor se vam zahvaljujem.
Ana
Spoštovani!
V nosečnosti se povečajo potrebe po ščitničnih hormonih. Glede na to, da je ob jemanju Euthyrox 50 ug TSH 1,70 mE/l, kar je povsem normalna vrednost, ne gre za prevelik odmerek zdravila. Glede na to, da je driska še vedno prisotna priporočam opraviti analizo blata pri izbranem zdravniku. V vsakem primeru je pri driski potrebno zaužiti dovolj tekočin (3l dnevno).
Lep pozdrav!