Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hashimoto

hashimoto

pozdravljeni

imam hashimoto, vendar takrat, ko so mi postavili diagnozo ni bila zadeva zrela za jemanje tablet. že nekaj mesecev preživljem stresno odobje, ki se bo umirilo. v začetku mi je vrat natekel in je oteklina čez nekaj dni uplahnila, kar precej spim, drugih težav nimam, zdaj pa sem že dva tedna podobna pelikanu :))

čisto iskreno povedano: ne bi želela jemati tablet, ker že po naravi nisem ljubitelj odvisnosti. kakšna škoda lahko nastane če bi morala jemati tablete pa se za to ne bi odločila.

hvala za vaš odgovor

aleksandra

Spoštovani!

Pri Hashimotovem tiroiditisu je potrebno kontrolirati raven TSH v serumu enkrat na leto, ker se lahko pojavi hipotiroza (premajhno delovanje ščitnice). V tem primeru je potrebno nadomestno zdravljenje s ščitničnimi hormoni. Kadar ,amofestne (izrazite) hipotiroze ne zdravimo, se lahko pojavijo hude težave in v skrajni fazi, pri t.i. mixedemski komi, je lahko hipotiroza tudi smrtna.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

hipotirozo že imam…

na spletni strani sem http://www.viva.si/clanek.asp?id=1391 veliko piše o tem, imam torej hashimoto hipotirozo, simptome vključno s hujšanjem pa večinoma take, ki imajo pacienti s hiper

Spoštovani!

Če imate hipotirozo je priporočljivo nadomeščanje ščitničnih hormonov.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close