hashimoto
Spoštovani!
Hashimotov tiroiditis je avtoimunska bolezen ščitnice, pri kateri se pojavijo protitelesa proti določenim strukturam v ščitnici (antiTG, antiTPO). Raven protiteles nima nikakršne napovedne vrednosti in jih ni potrebno spremljati. Priporočamo občasne kontrole TSH s katerim opredelimo funkcijsko stanje ščitnice.
LP
zanima me kaj pomeni avtoimuna tireopatija E 06.3 v bodoče. postavljena mi je bila takšna diagnoza in rečeno da se pač s tem moram sprijazniti in enkrat letno kontrolirati in da ni pomoči/zdravljenja. TSH 1.59, aTPO 64 so baje normalni rezultati. baje imam vnetje ščitnice ki pa deluje normalno. problem je v tem da se pa jaz ne počutim dobro. ker sem stara 35 let in imam srečno družino me seveda to moti v vsakdanjem življenju. zjutraj se zbudim vsa otečena kar pa na žalost čez dan ne pojenja, vedno sem utrujena in imam še celi kup težav ki jih do sedaj nisem bila vajena.prosim za nekaj nasvetov
Spoštovani!
Avtoimuna tiropatija je sinonim za Hashimotov tiroiditis. Pri vas je bolezen v evtirotični fazi, kar pomeni, da ščitnica deluje normalno. Verjetno je vzrok za slabo počutje iskati drugje (slabokrvnost, stres….). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil dodatne preiskave.
LP