Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hash in Sjogren?

Hash in Sjogren?

Spostovani,
zadnja dva tedna opazam nekoliko suha usta, pojavile pa so se mi tudi suhe oci (to se mi obcasno pojavlja ze nekaj let in samo izgine). prvi teden sem imela tudi pol stopinje povisano telesno temperaturo in vnetni faktor 5 (na meji). Stanje se ne izboljsuje, samo telesna temp je stabilna (36.3C). THS mi je narasel z 0.96 na 2.54. Problem je, da se pocutim strahotno izcrpano v zadnjih nekaj dnevih. Spim po 12 ur in imam ves cas obcutek, kot da imam tezke roke in noge. Skratka pocutim se zelo hipo in mi je se sedeti zraven racunalnika tezko. ker se za pregled pri revmatlogu caka do novembra, me zanima, ali lahko nekoliko povisam odmerek Eltroxina (zdaj jemljem 75 mcg).
(tudi ce gre za nek vnetni proces v telesu, so ocitno narasle potrebe in zdaj rabim vec? Ne vem, ce je moje sklepanje pravilno, vendar na tak nacin sploh ne morem funkcionirati, saj ne zmorem niti do trgovine.
(utrujenost je zelo izrazita sele zadnjih nekaj dni)
Hvala in lp
Sanja

Spoštovani!

Glede na navedeno gre pri vas verjetno za okužbo virusne etiologije, kar lahko povzroča tudi dodatno utrujenost. Odmerek Eltroxina lahko povečate tako, da en do dvakrat tedensko vzamete 100 ug. Vsekakor priporočam kontrolo TSH čez nekaj mesecev.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close