Najdi forum

Halti – ovratnica

Irnan, sem iz Trbovelj (tista, ki si jo zadnjic klicala za macko :))) Kolikor vem je 5 najvecja, torej bi bila prav tvoji mrcini. Mojemu nemcu je namrec prevelika. Hodis kaj tu naokrog, da bi ga sprobala na psu?

Žal ne Tanja, bom šla pa do Jane probat, če bo za to, pa te pokličem

Ok, ti kar pridi. Oz. bolje bo, da se zmenimo v Lescah enkrat (zaradi Berota). Tanja bo mogoče v Vrtojbi in lahko da meni halti, jaz pa potem tebi ;))))

Verjetno me v Vrtojbo ne bo. Tisti vikend delam, ce pa bo vse po sreci in bom v nedeljo prosta gremo pa na Hrusico na agility. Ce bo petka ustrezala, ti ga lahko posljem tudi po posti. lp

Tanja, saj Irnan je cisto blizu Hrusice doma 😉

Skoda, da vas ne bo v Vrtojbo 🙁 Sem ti se eno kavo dolzna :)))

Bina, saj mogoce me bo pa vrtojba premamila. Ce ne zaradi drugega pa zato, ker bo tam v dvorani sigurno bolj toplo kot na Hrusici. :))))) lp

Warp, to ni bila inf od Tukana, pač pa so mi tako razložili v Zooticu, ker jih sami niso mogli več dobiti.

No zmenjeno, se do konca dogovorimo privat.
LP

Ha, ha… pol pa tud Zootic zavaja. Treba je naročit, plačat vnaprej, vse se dobi. Včasih je mogoče res mal problemov, ker vsako firmo najprej preverijo, če je finančno sposobna, pošljejo brez problemov. Tukano je nekaj časa delal zmedo glih pri zadevah od Company of animals, samo zdaj so jih že vsi pogruntali, da niso nobeni ekskluzivci. Produktov od Company of animals še v svojih štacunah nimajo. Bljak pa taka ekskluziva. Danes lahko uvozi vsak kar hoče. Mal drugač je pri generalnih dealerjih ali ekskluzivnih uvoznikih za pasje hrane. Tam se ekskluzivne pogodbe še sklepajo.

Halti št. 4 je še vedno na voljo po ugodni ceni.

Buča, kako pravzaprav tale halti oprsnica deluje? Kje psa stisne oz me zanima v čem se razlikuje od navadne oprsnice. Na tistem linku žal to ni opisano.

Tukaj se malo bolje vidi:

Jaz še vedno ne vem, kakšna je razlika med originalnim haltijem in ponaredkom.

Buča, a je oprsnica, o kateri govoriš, enaka tejle? Ali deluje tudi v primerih, ko psi sicer NE vlečejo na sprehodu, ampak v trenutkih, ko vidijo kaj zanimivega (mačka ali recimo psa, ki ga je treba prestrašit), močno potegnejo? In ali je kdo to oprsnico že sprobal v praksi?

mi nimamo take ampak tisto iz mojega linka. Pri Buči se zelo obnese na samem sprehodu in tudi kadar npr. vidi mačko, kar je zelo sproščujoče 🙂 Pri horsu v Lj je polno muc in včasih je bilo zelo težko iti tam mimo. Sedaj greva pa skoraj brez problemov …

Špela, ponaredke izdelujejo posamezniki ali firme, ki nimajo odkupljene licence, videz ponaredka je enak, material v glavnem slabši, cena v glavnem nižja, lahk tud enaka ali višja. Pri licenčnih izdelovalcih je kvaliteta enaka originalnemu izdelku, ime in embalaža je lahko drugačna (odvisno od pogodbe), cene tudi nihajo.

Se pravi, če sem prav razumela, da obstajajo haltiji (s tem imenom in kakovostjo, ki jo morajo imeti – po licenci) in haltiju podobni pripomočki (ki so sicer haltiju podobni, ampak se imenujejo drugače)? In ker sem ga jaz kupila že zdavnaj, nimam pojma, ali gre za original ali za ponaredek, ker se niti slučajno ne spomnim, kaj je gor pisalo.
Hvala za pojasnilo! Pa tebi tudi, Buča!

Mene pa tudi zanima nekaj o haltiju. Moja dama je sicer malce skregana z vzorno hojo, ampak če izdatno bevskam nanjo, se kar imenitno prestavljava po svetu. Sta pa na najinih “pohodih” dve mesti (takole po 20-30m), kjer začne vleči (na obeh koncih se je prestrašila rolke in se tam boji). Sicer je ne vlačim vsak dan tja, včasih pa le morava mimo, in me zanima, če bi bilo smiselno, da si omislim halti in ji ga za tiste končke poti namontiram. Če prav razumem “delovanje” haltija, z njim psa deloma vodiš, deloma pa tudi usmerjaš njegovo pozornost nase, ali to drži? Tam, kjer stanujejo strahovi, pri moji dami namreč običajni načini preusmerjanja pozornosti odpovedo, sem pa tudi v dvomih, če ne bi halti potem še povečal strahu.
Zadeva sicer nima veliko opravka s tem, kje se halti dobi :))), bom pa vseeno vesela, če mi zna kdo svetovati.
Lp, Breda

Če je bil original, je moral imeti našit bel trakec, na katerem je bila napisana št. velikosti in dr. Roger Mugford. Če tega ni bilo, je šlo ali za licenčni izdelek ali za navaden ponaredek.

New Report

Close