Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija halitoza zaradi vnetja zrela

halitoza zaradi vnetja zrela

Spostovani!

Ze od otrostva imam tezave s halitozo (prvic so mi rekli da mi smrdi iz ust enkrat na zacetku osnovne sole), sedaj pa sem stara 22 let. Velikrat imam tudi vnetje zrela (priblizno 15x na leto me relativno mocno boli 2-3 dni). Zaradi teh tezav sem proti koncu osnovne sole sla k otorinolaringologu, ki pa je rekel da je zrelo prakticno bp.

Priblizno istocasno sem sla se na gastroskopijo kjer je bila ugotovljeno blaga oslabljenost misice med poziralnikom in zelodcem. Takrat sem dobila za 2 tedna zaviralce protonske crpalke in pa navodila (majhni obroki, vecerja 4 ure pred spanjem, dvignjeno vzglavje…) ki se jih drzim.

Tako si pac umivam zobe 5x na dan, spiram nos s fiziolosko raztopino in na splosno veliko pijem. Kljub temu imam vecino casa v ustih slab okus (tak kot med gnojnimi vnetji, le da je takrat hujsi). Nazadnje sem imela vnetje v nazofarinksu pred enim mesecem in ko so se beli potocki na zadnji steni zrela skoraj scistili (levo in desno se vedno vidim belo crto) sem opazila, da so ostali tam mehurcki. Sama zal ne morem natancno pogledat kaksni tocno so ti mehurcki. Zanima me, ce je to lahko povezano z vnetjem ali pa je nekaj tretjega?

Malo sem seveda brskala po spletu za resitvami in nasla lasersko operacijo s katero pozdravijo taka kronicna vnetja. Zanima me, ce je mogoce priti do take operacije v Sloveniji? Ali pa ce obstaja se kaksna druga resitev kot stalno umivanje zob, ki v bistvu “drzi” manj kot eno uro, potem sta okus in vonj spet ogabna.

Predvidevam da razumete da za 22-letno punco taka tezava predstavlja hudo oviro v socialnem zivljenju pa tudi v mojem bodocem poklicu, ki temelji na delu z ljudmi, bom precej omejena. Zato lepo prosim za odgovor in mogoce predlog, kam bi bilo najbolje iti na natancen pregled.

Spoštovani,

zadah je lahko tudi posledica nekega minimalnega vnetja v mandljih. Priporočam odstranitev mandljev, tako bodo težave morda minile – morda pa tudi ne. Zagotovila ni.
Otočki v žrelu so limfatični folikli, ki so se lahko med virozo še povečali.

Obiščite ORL specialista in se dogovorite za operacijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close