H kateremu dermatologu?
Poskusila sem vse živo, imam doma več kremic in raznih pomad kot DM:))Poskusila sem tudi domača zdravila, jesti zdravo, veliko piti, ne pomaga nič. osebna zdravnica mi je napisala Klimicin, ene kremice, nič bolje, vleče se pa že več kot pol leta,prej nisem nikoli imela aknaste kože.Sem že kar malo obupana.
Planet Lepote si pogledala… si vrgla ven iz kozmetične torbice vse kreme, ki so komedogene (nekaj takega, to je sestavina, ki maši žive)
Sama sem imela že od pubertete hude mozolje, tiste podkožne in potem so mi jih kontracepcijske tablete pomagale umiriti, jih skoraj nisem imela. Žal, ko sem končala z njimi, pred pol leta, se je spet začelo. Pa jih imam že krepko čez trideset let.
Nato sem na forumu Planet Lepote odkrila, da je zelo dobra krema Avene Diacneal in odkar se mažem z njo je super – kot da bi še vedno jemala kontracepcijo….
A očitno imaš ti mogoče en drugačen tip izbruha mozoljev….
Če si res ze poskusila tudi moje predloge, pojdi h Bartenjev Igorju, verjetno ordinira tudi v Ljubljani. A kolikor se spomnim, je bil drag kot žafran.
Akne so bolezen in se zdravijo z zdravili na recept. Kolikor vem, so vse te maže v prosti prodaji brezvezne, ker po zakonu ne more bit drugače (npr kar se tiče % salicilne kisline je večinoma 2%, kar je slabo, moral bi bit 3% – to pa je na recept). Seveda vse to ob predpostavki, da imaš res akne.
Meni je bil ok Borut Žgavec (dermatolog).
Meni ni mogel pomagati noben dermatolog, niti kozmetičarka, niti ginekolog.
Aknasto kožo sem uspešno rešila s pravimi probiotiki, ker je šlo za problem celotnega prebavnega trakta, kar pa sem ugotovila po štirinajstletih mučenja in predvsem zapravljanja, žal. Ko samo pomislim kaj vse v teh letih nisem poskusila. Morda ti bodo moje ugotovitve v pomoč, ker vidim, da ne gre za najstniške akne.